Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

3d max 2009+vray+photoshop. Przepraszam za ludzi, być muszą ale nie ja ich wklejałem.

cam05jpg.jpg

cam_01got%20copy.jpg

cam_04jpg.jpg

cam_06_gotz.jpg

cam_07jpg.jpg

Edytowane przez jarross
  • Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

mam pytanie, poniewaz totalnie sie na tym nie znam.

Czy takie cos jak rynny czy klamki uwzglednia sie w takich projektach?

czy zazwyczaj jest to zwykle objechanie rysunkow dwg

Napisano

Rynny, jak najbardziej. W tym przypadku są ukryte w warstwach ocieplenia.

Jeśli chodzi o klamki to owszem powinny się znaleźć w klatkach schodowych (wszystkie tarasy i okna balkonowe są otwierane do wewnątrz) ale w tej skali nie uważałem za stosowne by je nanieść (w domku jednorodzinnym pewnie by się pojawiły).

Napisano

Nie narzekaj na ludzi. Są ok. Bez nich wizki byłyby puste. Są najwyżej niektórzy źle poobracani względem słońca i zeskalowani. Reszta natomiast czyli całe 3d smutne. Wydaje się wręcz, że wrzuciłeś to co szybko musiałeś zrobić nie patrząc, że błędy popełniłeś. Ot choćby chodnik włażący na samochód czy brakujące tekstury opon. Jak dla mnie za szare to otoczenie. Niebieskie niebo, które widać w odbiciach i w tle ma się nijak do cieni. Co do rozciągniętych samochodów (obrazek 2) to ja w takim przypadku przy takiej ogniskowej skaluję je żeby nie drażniły oczu. Nikt nie pozna, że coś z nimi jest nie tak.

Napisano

Chodnik nigdzie nie wchodzi na samochód, on po prostu stoi jedną stroną na chodniku a drugą na jezdni, jest więc nieco przechylony. Gdzie jest szare tło?

I gdzie niebo nie zgadza się z odbiciami i cieniami?

Napisano

drugi obrazek po lewej. Z prawej też dziwnie krawężnik na samochodzie się odbija. Ni episałem o szarym tle tylko otoczeniu. W twoim świecie jest szare niebo i prawie białe słońce czyli raczej nierealistyczne.

Napisano

Dzięki, masz rację z tymi krawężnikami. Niebo u mnie jest aż za niebieskie ale pewnie mam źle skalibrowany monitor. Białe słońce? możliwe, wychodzą moje braki w postpro, a że tutoriali jakoś mało to nie mam skąd czerpać wiedzy...

Napisano

Mam pytanie-ile wziąć za cały ten model? Sprawa jest dość pilna bo dzisiaj po południu mam podać cenę a nigdy tego nie wyceniałem.

Dzięki za pomoc.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności