KLIK Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Nie wiem, czy pojawiał się już taki temat ale nie potrafie znaleźć. Chodzi o to, że mam scene stworzoną w maxie 2011 i musze ja otworzyc w maxie 8. Czy wiadomo coś o jakimś sposobie na to? konwerterze? Jeszcze nie próbowałem mergowania, ale podejrzewam, że nic to nie da.
3d_operator Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Obawiam się, ze musisz sobie ściągnąc triala 2011 i zapisać do np. obj.
t0m3k Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 z tego co wiem to tylko export do obj, 3ds a pozniej import. oswietlenie i materialy przepadaja...
arturprx2 Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Mi kiedys Master Kiełbaster dupe uratował to i ja pomogę. Otóż exportnij scene do formatu FBX. Bedziesz miał praktycznie scene wciągniętą z nowszej do starszej w komplecie.
Pionier Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 mi kiedyś życie uratował ten skrypt, zapisuje on scenę do maxscriptu który później odpalasz w starszej wersji maxa. http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/bff-bobos-file-format powodzenia
tweety Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 open w max11 (jakiś trial), export do fbx i wciągasz fbx'a do maxa8. w 90% przypadków zadziała.
Rekomendowane odpowiedzi