Napisano 30 Listopad 201014 l Nie wiem, czy pojawiał się już taki temat ale nie potrafie znaleźć. Chodzi o to, że mam scene stworzoną w maxie 2011 i musze ja otworzyc w maxie 8. Czy wiadomo coś o jakimś sposobie na to? konwerterze? Jeszcze nie próbowałem mergowania, ale podejrzewam, że nic to nie da.
Napisano 30 Listopad 201014 l Obawiam się, ze musisz sobie ściągnąc triala 2011 i zapisać do np. obj.
Napisano 30 Listopad 201014 l z tego co wiem to tylko export do obj, 3ds a pozniej import. oswietlenie i materialy przepadaja...
Napisano 1 Grudzień 201014 l Mi kiedys Master Kiełbaster dupe uratował to i ja pomogę. Otóż exportnij scene do formatu FBX. Bedziesz miał praktycznie scene wciągniętą z nowszej do starszej w komplecie.
Napisano 3 Grudzień 201014 l mi kiedyś życie uratował ten skrypt, zapisuje on scenę do maxscriptu który później odpalasz w starszej wersji maxa. http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/bff-bobos-file-format powodzenia
Napisano 3 Grudzień 201014 l open w max11 (jakiś trial), export do fbx i wciągasz fbx'a do maxa8. w 90% przypadków zadziała.