Napisano 2 Grudzień 201014 l Moim zdaniem wizualki bardzo na poziomie. Co do ruchu kamery ... to proponowałbym poprawić bo te "dzikie" ruchy źle wpływają na odbiór. Pozdro!
Napisano 2 Grudzień 201014 l piękne renderki i ładna typografia :) montaż niestety kuleje, można by nim mocno zwiększyć odbiór, jest powolny, robisz cięcia na ruchu, a przy tym zmieniasz kierunki ruchu kamery, zwróć uwagę jak dziwny ruch ma kamera, jedzie na wprost i nagle trochę skręca, albo przyspiesza i zwalnia, nie wygląda to dobrze i rozprasza uwagę, wygląda to jak prezentacja produktu, a można by z tego zrobić piękny film, dodać troszkę zbliżeń, przebitek, troszkę więcej cięć. na koniec dodam, że bardzo podobają mi się ujęcia, gdzie jedziesz kamerą równolegle z domkiem, no i graficznie naprawdę super, ładnie dobrana kolorystyka, i ładnie wszystko ze sobą współgra :)
Napisano 4 Grudzień 201014 l Bardzo mi się podoba takie przedstawienie wizek. Najbardziej podobał mi się drewniany domek (ale te późniejsze ujęcia). Bardzo fajną dynamikę też wprowadzają do wizualizacji te wyjeżdżające samochody.
Napisano 4 Grudzień 201014 l Ołkej, ale "animation" reelem bym tego nie nazwał. Animacji tu jak na lekarstwo. Kamerka w wizce jeszcze nie robi animacji. Nie odbijaj ruchu kamery, znaczy nie stosuj takiego zabiegu że kamera leci przed siebie i nagle się cofa. Do takich zabiegów musi być silny pretekst np. nagła zmiana ruchu obiektu śledzonego przez kamerę.
Napisano 4 Grudzień 201014 l 1:55 korony drzew za domem nagle ciemnieją, montaż i ruch kamery trochę zabiera jakości, bo same wizualizacje stoją na wysokim poziomie.
Napisano 6 Grudzień 201014 l Autor dzięki za komentarze - jest to nasz pierwszy reel wiec tym bardziej są one cenne Ołkej, ale "animation" reelem bym tego nie nazwał. Animacji tu jak na lekarstwo. Kamerka w wizce jeszcze nie robi animacji. Nie odbijaj ruchu kamery, znaczy nie stosuj takiego zabiegu że kamera leci przed siebie i nagle się cofa. Do takich zabiegów musi być silny pretekst np. nagła zmiana ruchu obiektu śledzonego przez kamerę. na prowadzenie kamery w ten sposób zdecydowaliśmy się żeby dodać troche dynamiki - długie spacery czasem bywają męczące ;)