adek Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Rozpoczęliśmy tydzień filmowo i kończymy filmowo. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu animowanego "Train of Thought" wykonanego w naprawdę niecodziennym stylu. Film ten pomimo, iż został zmontowany cyfrowo, animacja, modele w filmie wykonane zostały ręcznie z papieru. Autorzy udostępnili również krótki making of. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1514
Thx Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Nie ma komentarzy? Dziwne,ha pierwszy się wypowiem. Może to nie pierwszy film bawiący się manualnymi środkami za pomocą narzędzi cyfrowych. Wielcy nazywają to dłubaniem w piasku. jak ja widzę tak wykorzystane narzędzia cyfrowe to mam uczucie przeżywania nowoczesnych zjawisk. przykro mi sie robi ,że w polsze myśl twórcza w technikach cyfrowych jest lata wstecz.
Richard Hade Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Powiem tak: jestem pełen podziwu. Mózg staje jak oni to wszystko wykoncypowali. No i wielkie gratulacje, że artystycznie też jest przyjemne, a nie tylko technika i sztuczki. Świetne (aż chce się samemu coś takiego zrobić) :D
Orzeszek z Gabonu Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Sympatycznie to się ogląda, takie spokojne i nostalgiczne. Historia nie zaskakuje pointa, ale to chyba nawet lepiej. @Thx bez przesady, graficzne fajerwerki też są potrzebne, grunt to równowaga. Plastycznej wrażliwości nie nauczysz się w szkole.
comander_barnik Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Kurcze świetna robota, dużo wysiłku włożyli zaróno w film jak i genialny making of, nie mam pytań bo wszystko na ostatni guzik, ale gdyby zrobili to w 3d żeby wyglądało podobnie, to z pewnością by starczyło sił i na dłuższy seans i bardziej wypracowany pomysł i scenerię :)
RycerzZenady Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 przyjemne bardzo i czilałtowe :) technika spoko lux
Janek Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 to co oni wycinali nożyczkami myślałem że robili w programie do postprodukcji a tu nie klasyczna animacja poklatkowa i dopiero zabawa w postprodukcje - słowa uznania naprawdę ładna robota - podobało mi się takie spokojne miłe w odbiorze.
batexior Napisano 5 Grudzień 2010 Napisano 5 Grudzień 2010 no naprawdę, roboty a roboty, podziwiam choć zgodzę się, że i jakoś tak samemu chce się usiąść do takiego czegoś. Zgodzę się bardzo przyjemne w obiorze, chillout-owe, muzyczka taka przyjemna.
Rekomendowane odpowiedzi