Napisano 3 Grudzie艅 201014 l Rozpocz臋li艣my tydzie艅 filmowo i ko艅czymy filmowo. Zapraszam do obejrzenia kr贸tkiego filmu animowanego "Train of Thought" wykonanego w naprawd臋 niecodziennym stylu. Film ten pomimo, i偶 zosta艂 zmontowany cyfrowo, animacja, modele w filmie wykonane zosta艂y r臋cznie z papieru. Autorzy udost臋pnili r贸wnie偶 kr贸tki making of. 聽 Pe艂na tre艣膰 wiadomo艣ci znajduje si臋 na stronie g艂贸wnej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1514 聽 聽
Napisano 3 Grudzie艅 201014 l 聽 Nie ma komentarzy? Dziwne,ha pierwszy si臋 wypowiem. Mo偶e to nie pierwszy film bawi膮cy si臋 manualnymi 艣rodkami za pomoc膮 narz臋dzi cyfrowych. Wielcy nazywaj膮 to d艂ubaniem w piasku. jak ja widz臋 tak wykorzystane narz臋dzia cyfrowe to mam uczucie prze偶ywania nowoczesnych zjawisk. przykro mi sie robi ,偶e w polsze my艣l tw贸rcza w technikach cyfrowych jest lata wstecz.
Napisano 3 Grudzie艅 201014 l Powiem tak: jestem pe艂en podziwu. M贸zg staje jak oni to wszystko wykoncypowali. No i wielkie gratulacje, 偶e artystycznie te偶 jest przyjemne, a nie tylko technika i sztuczki. 艢wietne (a偶 chce si臋 samemu co艣 takiego zrobi膰) :D
Napisano 3 Grudzie艅 201014 l Sympatycznie to si臋 ogl膮da, takie spokojne i nostalgiczne. Historia nie zaskakuje pointa, ale to chyba nawet lepiej. 聽 @Thx bez przesady, graficzne fajerwerki te偶 s膮 potrzebne, grunt to r贸wnowaga. Plastycznej wra偶liwo艣ci nie nauczysz si臋 w szkole.
Napisano 3 Grudzie艅 201014 l Kurcze 艣wietna robota, du偶o wysi艂ku w艂o偶yli zar贸no w film jak i genialny making of, nie mam pyta艅 bo wszystko na ostatni guzik, ale gdyby zrobili to w 3d 偶eby wygl膮da艂o podobnie, to z pewno艣ci膮 by starczy艂o si艂 i na d艂u偶szy seans i bardziej wypracowany pomys艂 i sceneri臋 :)
Napisano 4 Grudzie艅 201014 l to co oni wycinali no偶yczkami my艣la艂em 偶e robili w programie do postprodukcji a tu nie klasyczna animacja poklatkowa i dopiero zabawa w postprodukcje - s艂owa uznania naprawd臋 艂adna robota - podoba艂o mi si臋 takie spokojne mi艂e w odbiorze.
Napisano 5 Grudzie艅 201014 l no naprawd臋, roboty a roboty, podziwiam cho膰 zgodz臋 si臋, 偶e i jako艣 tak samemu chce si臋 usi膮艣膰 do takiego czego艣. Zgodz臋 si臋 bardzo przyjemne w obiorze, chillout-owe, muzyczka taka przyjemna.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto