xrs Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Witam Jako, ze od kilku dni przenosze sie z maxa na maya mam takie banalne problemy ;) mianowicie chcialbm się zapytac, czy jest mozliwosc w maya zapisanie selekcji wybranych wczesniej elementow. W maxie sluzy do tego male narzedzie, ktore pokazalem na poniższym screenie: przydatne to jest w szczegolnosci, gdy mam zaznaczone pewne vertexy czy inne elementy, a musze sie przelaczyc na inny obiekt.. z gory dzieki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ca mel Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 W mai sluzy do tego polecenie create/sets/quick select set, potrafi jednoczesnie dodac zaznaczenie na aktualną polkę. Jest to dosc wygodne, ale np ja zrobilem sobie maly skrypt jeszcze bardziej ulatwiajacy pracę. Dziala w ten sposob, ze jesli cos jest zaznaczone, zapamietuje to, a jesli nie jest zaznaczone nic - przywraca to co bylo zapamietane. Fajnie sie spisuje np pod klawiszem '0'. Oto on: //poczatek string $iso_selection[]; if (size(`ls -sl`)) { $iso_selection = `ls -sl`; select -clear; } else select $iso_selection; //koniec 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrs Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 super wielkie dzieki za podpowiedz i skrypt :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts