Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, po paruletniej przerwie :)

Chciałbym tu wrzucać moje pracę, może mi podpowiecie gdzie robię błędy. Problem mam z tym że wiem że robię a nie zawsze wiem jakie:)

Nie uzywam refek, anyway.

Na początek pani -rysowana myszką (wole myszke od nędznego pentagrama, wacom w drodzę)

Wydaje mi się że twarz jest ok kiedy patrzę na nią z bliska. natomiast z pewnej odległości ( czy tez w miniaturce) zaczyna wyglądać dziwnie, nie umiem tego jednoznacznie ocenić ;|

Liczę na krytykę:)

e2.jpg

troche większy http://dismedia.pl/e1.jpg

Edytowane przez Suicide

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witamy na forum :D

no, nawet mi się podoba, na pierwsze wrażenie wydaje sie bardzo realistyczne :D to co mogę Ci doradzić to rysowanie na wysokim opacity typu 100%. bo wszystko Ci sie rozmydla. i pamiętaj o czymś takim jak ostre krawędzie :D

Napisano

może fakt ze mi się rozmydla.. ale opacity 100%??, nie używam więcej niż 6% :)

Napisano

No rysując myszką 100% może oznaczać samobójstwo artystyczne, ale nick do czegoś zobowiązuje, prawda Suicide? :P

Warto czasem popróbować z większymi wartościami, bez sensu mazać 20razy w jednym miejscu, żeby uzyskać barwę taką jaką chcesz. Jak będziesz miał już wacoma to nie schodź poniżej 50% i ustaw opacity dynamics na pen pressure ;) Do tego czasu radziłbym korzystać z nędznego pentagrama, bo lepszy nędzny pentagram niż myszka z jednym stopniem nacisku

Napisano
może fakt ze mi się rozmydla.. ale opacity 100%??, nie używam więcej niż 6% :)

6%? Ja nawet jak nakładam jakieś gradienty czy mgiełki to opacity mam w granicach 10-20%. Przy 6% malowanie musi być cholernie czasochłonne no i nie wygląda najlepiej. Pooglądaj prace innych ludków, nawet tu na forum (choćby ostatnio mayk), jak sobie radzą z niskim kryciem. Pzdr.

Napisano

@Noiprox. nie będziemy wyciągać pochopnych wniosków z mojgo nicka. Po prostu "mastah" było zajęte ;)

przyznaje ze chcaielm zeby bylo miękko, troche fotograficznie i bardziej się martwilem o anatomię( i swiatło) niż o technike.

ale skoro tak mówicie..:)

Napisano

przyznaje ze chcaielm zeby bylo miękko, troche fotograficznie i bardziej się martwilem o anatomię( i swiatło) niż o technike.

ale skoro tak mówicie..:)

No właśnie światło... ;) Budują je miękkie gradienty i ostre krawędzie, no i nie powinno zabraknąć obu żeby ładnie światłem zbudować bryłę. Nie ma co się męczyć w ten sposób, jeśli nie masz jeszcze tabletu łap się za kartkę i ołówek, więcej i szybciej się nauczysz.