Napisano 13 Grudzień 201014 l Witam, nie wiedzialem jak nazwac moj temat - byc moze brzmi troche bezczelnie ale nie o to mi chodzilo. Mianowicie; próbuje, ogladam rozne animacje i nie moge sobie poradzic. Czy moze ktos przygotowac dla mnie animacje 10-15 sekund gdzie biped próbuje otworzyc drzwi i sie zaczyna denerwowac ? np: wali w drzwi, macha rekami itd itp - zeby faktycznie bylo widac ze sie denerwuje bo mi jakos to nie wychodzi :/ 1. zadna postac- po prostu biped 2. zadna skomplikowana scena tylko biped i ewentualnie box (jako drzwi) 3. zadnych renderow tylko plik z maxa (ewentualnie maya) zebym mogl zobaczyc suwak czasu i ustawienia itd itp. BYLE BYLO WIDAC ZE ON SIE DENERWUJE ZE NIE MOZE OTWORZYC DRZWI :/ ja wtedy bede próbować zrobić to jeszcze raz na swojej postaci Dziekuje jesli ktos moze pomoc.
Napisano 13 Grudzień 201014 l ho ho ho kolego. Nie licz na takich wolontariuszy. Taka animacje robi sie troche dluzej.JAk umiesz postawic boxa i bipeda to czemu nie zaczniesz sam animowac??? Sam zobacz co ci sie uda w 10-15 sec zrobic. Acting nie jest prosta sprawa.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Autor no wlasnie probuje ale a to za szybko cos idzie a to za wolno a to za krzywo a to za nierealistycznie :/ myslalem zeby nagrac kamera swoje ruchy i patrzec na czas i ustawiac ruch ale nie mam czym nagrac - lipa :/
Napisano 13 Grudzień 201014 l No widzisz nie jest to prosta sprawa wiec nikt ci tego nie zrobi na szybko. Najlepiej samego siebie nagrac w takiej scenie i potem starac to odwzorowac. Mozna tez w necei poszukac na necie refek. Zrob blocking na poczatku calej animacji a potem poprawiaj to co ci nie gra i jest niedokladne.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Witam, nie wiedzialem jak nazwac moj temat - byc moze brzmi troche bezczelnie ale nie o to mi chodzilo wiesz, napisanie chociaz "prosze" w temacie spowodowalo by ze wyglada troche mniej bezczelnie...
Napisano 13 Grudzień 201014 l setter14: Chlopaku, w grafice 3d cierpliwosc to podstawa. Jezeli nie nosisz tego w sobie to prawde mowiac tracisz tylko czas, gdyz do niczego Cie to nie doprowadzi.