Jump to content

upgrade phoshopa 7 ?

yarosh

Recommended Posts

jak w temacie czy jest możliwość upgradu do jakiejś współczesniejszej wersji photoshopa 7 ?

jak się ma sprawa z licencjami przy odkupywaniu w/w programu ?

wiem że temat był wałkowany, ale z nowszymi wersjami PSa a nie wiem jak to się do takiego staruszka

i przy okazji jak wygląda sprawa ze zbywaniem licencji w przypadku corela ?

Pozdrawiam i z góry dzięki

Jarek

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

dzięki ola-f wiem o tym ale nie widziałem 7, najwyżej od cs2

a gdzieś na forum angielskim wyczytałem, że można upgradować z dowolnej wersji z tym że od 8 kiedy weszło CS,

jeśli od chyba 5 do 7 to wtedy jakiś nowy serial trzeba, którego zapis adobe zmieniło przy wprowadzeniu CSa, a wcześniejsze wersje czyli przed 5 to już trzeba kontaktować się z adobe,

a pytam się bo może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie, a mi pozwoliłoby zaoszczędzić troszkę pieniążków ;]

no i jak się zapatrujesz(-cie) się na corela? na razie w moim zasięgu jest x3 box

ja się nie zapatrywałem, bo w cenie flasha w polsce mialem CS production premium z USA z after eff i premierą. Lepiej kupic Corela OEM jezeli Tobie wystarczy. Program jak każdy, warto jednak pozmieniac klawisze skrótów - na szczescie jest to dość proste. Mozesz miec problem jak czesto pracujesz na cudzych rzeczach albo wymieniasz się zleceniem z innymi - wtedy jestes malo kompatybilny.

eh oemy do mnie nie przemawiają jakoś, nie wiem do czego one sie przypisuja do płyty głównej ? dobrze rozumiem ze będzie dany program w oemie przypisany do danego kompa tak ? czyli jakis tam podzespół zepewne będzie niewymienialny ?

btw wystarczyłby mi inkscape czy gimp, ale przygotowanie do druku i kompatybilność jest dosyć kłopotliwe czasem