panek1989 Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 witam ,dawno mnie tu nie bylo, sporo czasu minelo, a ja wrzucam kolejne wypociny mojej nauki, chyba modelarza ze mnie nie bedzie:) no i clay tak czy siak moim zdaniem jakis progres jest^^ prosze o uwagi i komentarze
Smoku Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Oglądałeś jakiś tutotrial jak zrobić felgę? Pokaż siatkę , chociaż już widze że to są nie połączone elementy. :)
maciek.m Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Mam nadzieje ze jeszcze nie zagesciles tej siatki? usun wszystko ze srodka gdzie przecinaja sie ramiona, i postaraj sie polaczyc boki kazdego z ramion ze soba, aby tworzyly jeden spojny element.
panek1989 Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 coz ogolnie rzecz biorac chcialem zeby gwiazdka na srodku wygladala i byla osobnym elementem,czy nie chodzi o ta gwiazdke?
Smoku Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Obejrzyj na przykład to i porówna ze swoim sposobem modelowania
Gość kakaku Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 panek: podziel sobie felge na jak najmniejsze czesci a potem uzywaj tyle symmetry az ci sie polacza;), cos takiego jest nie tak trudno wymodelowac (chyba)
panek1989 Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 no ok, nie polaczylem srodka ramion tylko zakrylem go ta gwiazdka, ale np z obreczy juz ramiona normalnie "wysrastaja" tak jak powinny extrude i chamfer na krawedziach. chodzi glownie o ten srodek co?
panek1989 Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 czyli zabieram sie za poprawki i od nowa:) moze jednak w koncu mi sie uda zrobic cos wartego uwagi :)
Solo Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Tak jak mówią poprzednicy, próbuj coś robić z tutków :) I przede wszystkim modeluj używając referencji, a nie samej głowy ;) oczywiście głowy też używaj xD Powodzenia :)
Kubajaniak Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Zobacz sobie to http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3ds-max/model-a-high-poly-car-rim-in-3ds-max-1/ Jedyny imo minus tej felgi, to nie połączone ramiona z resztą, ale i tak można się sporo nauczyć. Poza tym jak pokombinujesz, to i ramiona można połączyć :)
Rekomendowane odpowiedzi