Noic Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Moja ostatnia wizualizacja (i pierwsza którą tutaj pokazuję)... Projekt galerii w parku \"Planty\" w B-stoku. Jest to projekt kursowy na uczelni (chyba 6 semestr), który teraz udało i się \"zwizualicować\". Wizki juz skończone, chociaż nie dopracowane :( zrobione w Maxie 6 + Vray, Dof zrobiony w Photoshopie (trochę nie wyszło) zresztą sami zobaczcie
@seba@ Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 te rendery sa strasznie ciemne, a te ludziki z rpc sa do bani. pozdro
SansSerif Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 krde ja nie wiem co to za moda na ten dof ostatnio. wszyscy fotograficy robiacy zdjecia architektury staraja sie uzywac jak najdluzszych obiektywow tak by wszystko bylo ostre a piony byly pionowe. strasznie ciemno, gi prawie nie ma, trawa chyba lepsza bylaby bitmapowa. bardzo kiepskie chodniki i krawezniki. ogolnie nie ciekawe oswietlenie. w wizualkach architektonicznych trzeba naginac rzeczywistosc. architektura ok, choc troche brakuje jakis krzakow wokol budynku. gdzie dokladnie na plantach mialoby to stac? :)
Orion Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Ładnie wyszła woda (dobrze dobrana kolorystyka i powierzchnia do panującej pogody)
MareG Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 co do glebii ostrosci zgadzam sie z akdsn - takie zdjecia robi sie na malutkich przyslonach choc przypuszczam ze na f5.6 nieostrosc i tak bylaby o wiele mniejsza! Takze zabawy z GO zostaw sobie tam - gdzie sa naprawde potrzebne. Poza tym kolor trawy do korekty. Ale pierwsze ujecie nie jest zle, gdybys wprowadzil wymagana ostrosc - powinno byc w miare realistycznie. Hmm vizka przy zaciagnietym niebie (skajlajt) - ciekawy efekt, musze kiedys sprobowac bo zwykle daje Directa + jakies chmurki :) Miekkie leniwe cienie czasem dobrze graja i wprowadzaja dosc wierny \"odczyt\" obrazu. to tyle. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi