adek Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 Witam wszystkich uczestników konkursu. W tym wątku w razie jakichkolwiek wątpliwości możecie zadawać pytania związane z konkursem. Wątek dotyczy Kategorii 2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek P Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Witam. Chciałbym zapytać, czy dwie prace konkursowe mogą nosić ten sam tytuł. Za informację dziękuję. Pozdrawiam. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 Myślę, że to nie problem. Rozumiem, że tutaj chodzi o jakiś taki ogólny tytuł? Tytuł nie jest natomiast kluczowy w Bitwach - najważniejsza jest sama praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlo88 Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Witam, Ja mam pytanie dotyczące kwestii oceny pracy, czy bardziej oceniane jest wykonanie czy sam pomysł. Bo nie wiem na co poświęcić więcej czasu na szukanie świetnego pomysłu czy zabawę z detalem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Luty 2011 Autor Share Napisano 2 Luty 2011 Ciężko powiedzieć, ja nie bede w jury, ale na jakosc, warsztat zwraca sie uwage. Ale jesli jakosciowa prace bedzie nie na temat - wiadomo. Nie potrafie jednoznacznie odpowiedzieć. Czasu zostało jeszcze sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Przejrzyj dotychczasowe konkursy i sam oceń. Wydaje mi się że zwycięska praca powinna mieć to i to. Ale myślę że nie zawsze detal = jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlo88 Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Ok, super dzięki za odpowiedzi :) W takim razie zabieram się do roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Czy jeśli jest już jeden temat Arka, może być też drugi? tyle że moja wizja wygląda zupełnie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 Może być. Nie ma problemu z takimi samymi tytułami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Witam. Uprzedzam od razu, że moje pytania będą na maxa początkujące. pojęcia nie mam co to znaczy, że zdjęcia są referencjami i co to znaczy używać powidoków? mam pewne doświadczenie w tworzeniu grafiki komputerowej, taka terminologia jednakowoż jest mi obca. pytam o to tutaj, bo w regulaminie bitwy są uściślenia co do ewentualnego użycia fotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 Nie wiem skąd te powidoki wziąłeś. Najprościej to jest to tymczasowe odbicie jakiejś silnej barwy na oku, np patrząc na słońce zostaje bardzo mocny powidok ;) Co do referencji, to chodzi o obrazki (zdjęcia, grafiki, obrazy itd.) pomocnicze, które pomogą nadrobić luki w wiedzy. Np nie każdy zna anatomię samiczki surykatki, a dzięki zdjęciu lub grafice z książki o anatomii zwierząt brak ten może szybko nadrobić. Odnosząc to do regulaminu bitwy chodzi o to, czy zdjęcia będą w jakimś choćby minimalnym stopniu widoczne w końcowej pracy, czy posłużą jedynie jako Twoje wsparcie przy tworzeniu pracy (bo np zdjęcie może służyć jako tekstura, baza do podmalowania itp.). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 dzięki prrrszalony. a czy mogę zmienić koncepcję o 180 stopni po tym jak już rozpoczęłam wątek? (wrzuciłam tylko temat, z malutkim zarysem) czy to się liczy jako druga praca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Możesz, ale musisz usunąć pierwszy koncept, bo do nominacji możesz wystawić tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 dzięki Ania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Przypominam, że nominacje są już tuż tuż. Sprawdzane są wątki pod kątem aktualizacji. Warto zadbać w tej chwili o ich aktualizację. Warto do tego 6-marca wrzucić jak najwięcej. Do finału przechodzi ograniczona ilość osób więc nie trzeba w 100% kończyć pracę, ale pokazać jeśli nie jest skończona, że po nominacjach zostanie dokończona. Brak aktualizacji np. od 2-3 tygodni narzuca pytania czy ktoś taką pracę jeszcze będzie kończył. Tak więc warto pokazać jak najwięcej. Przypominam, że to nie jest termin w którym trzeba skończyć pracę. Ale trzeba pokazać jak najwięcej i zadbać o update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 Nominacje właśnie zostały ogłoszone. Lista znajduje się na głównej stronie w newsach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Cytując regulamin: 22 marca 2011 - Zakończenie Bitwy i oddanie prac jurorom, wyniki Bitwy zostaną ogłoszone w ciągu 2 tygodni od rozpoczęcia obrad jury (ostateczna data i godzina: 22 marca, godz. 23:59:59) Obrady zaczęły się tuż po zakończeniu bitwy ? Dziś miną w/w dwa tygodnie więc możemy się dziś lub jutro spodziewać wyników czy jednak obrazy zaczęły się w innym terminie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Prace zostały przekazane później do Jury. Niestety na zakończenie musicie jeszcze poczekać. W kategorii 2D jest sporo prac. Cześć osób już zagłosowała jednak nie wszyscy. Czekamy na głosy wszystkich członków, a jest to czasochłonne. Jak będę miał wszystko, podliczamy głosy i przygotowuję podstrony z wynikami (na to też potrzebuje chwili bo jest z tym trochę pracy). Ale już bliżej niż dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Faflun Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 hej, w sumie to drobiazg, ale gdzieniegdzie (m.in. w ankiecie) mój nick jest odrobinę przekręcony. Turbo Faflun brzmi chyba najlepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi