Napisano 28 Grudzień 201014 l Witam wszystkich uczestników konkursu. W tym wątku w razie jakichkolwiek wątpliwości możecie zadawać pytania związane z konkursem. Wątek dotyczy Kategorii 2D
Napisano 23 Styczeń 201114 l Witam. Chciałbym zapytać, czy dwie prace konkursowe mogą nosić ten sam tytuł. Za informację dziękuję. Pozdrawiam. Darek
Napisano 23 Styczeń 201114 l Autor Myślę, że to nie problem. Rozumiem, że tutaj chodzi o jakiś taki ogólny tytuł? Tytuł nie jest natomiast kluczowy w Bitwach - najważniejsza jest sama praca.
Napisano 2 Luty 201114 l Witam, Ja mam pytanie dotyczące kwestii oceny pracy, czy bardziej oceniane jest wykonanie czy sam pomysł. Bo nie wiem na co poświęcić więcej czasu na szukanie świetnego pomysłu czy zabawę z detalem. :)
Napisano 2 Luty 201114 l Autor Ciężko powiedzieć, ja nie bede w jury, ale na jakosc, warsztat zwraca sie uwage. Ale jesli jakosciowa prace bedzie nie na temat - wiadomo. Nie potrafie jednoznacznie odpowiedzieć. Czasu zostało jeszcze sporo.
Napisano 2 Luty 201114 l Przejrzyj dotychczasowe konkursy i sam oceń. Wydaje mi się że zwycięska praca powinna mieć to i to. Ale myślę że nie zawsze detal = jakość.
Napisano 5 Luty 201114 l Czy jeśli jest już jeden temat Arka, może być też drugi? tyle że moja wizja wygląda zupełnie inaczej.
Napisano 16 Luty 201114 l Witam. Uprzedzam od razu, że moje pytania będą na maxa początkujące. pojęcia nie mam co to znaczy, że zdjęcia są referencjami i co to znaczy używać powidoków? mam pewne doświadczenie w tworzeniu grafiki komputerowej, taka terminologia jednakowoż jest mi obca. pytam o to tutaj, bo w regulaminie bitwy są uściślenia co do ewentualnego użycia fotek...
Napisano 17 Luty 201114 l Nie wiem skąd te powidoki wziąłeś. Najprościej to jest to tymczasowe odbicie jakiejś silnej barwy na oku, np patrząc na słońce zostaje bardzo mocny powidok ;) Co do referencji, to chodzi o obrazki (zdjęcia, grafiki, obrazy itd.) pomocnicze, które pomogą nadrobić luki w wiedzy. Np nie każdy zna anatomię samiczki surykatki, a dzięki zdjęciu lub grafice z książki o anatomii zwierząt brak ten może szybko nadrobić. Odnosząc to do regulaminu bitwy chodzi o to, czy zdjęcia będą w jakimś choćby minimalnym stopniu widoczne w końcowej pracy, czy posłużą jedynie jako Twoje wsparcie przy tworzeniu pracy (bo np zdjęcie może służyć jako tekstura, baza do podmalowania itp.).
Napisano 21 Luty 201114 l dzięki prrrszalony. a czy mogę zmienić koncepcję o 180 stopni po tym jak już rozpoczęłam wątek? (wrzuciłam tylko temat, z malutkim zarysem) czy to się liczy jako druga praca?
Napisano 21 Luty 201114 l Możesz, ale musisz usunąć pierwszy koncept, bo do nominacji możesz wystawić tylko jeden.
Napisano 2 Marzec 201114 l Autor Przypominam, że nominacje są już tuż tuż. Sprawdzane są wątki pod kątem aktualizacji. Warto zadbać w tej chwili o ich aktualizację. Warto do tego 6-marca wrzucić jak najwięcej. Do finału przechodzi ograniczona ilość osób więc nie trzeba w 100% kończyć pracę, ale pokazać jeśli nie jest skończona, że po nominacjach zostanie dokończona. Brak aktualizacji np. od 2-3 tygodni narzuca pytania czy ktoś taką pracę jeszcze będzie kończył. Tak więc warto pokazać jak najwięcej. Przypominam, że to nie jest termin w którym trzeba skończyć pracę. Ale trzeba pokazać jak najwięcej i zadbać o update.
Napisano 6 Marzec 201114 l Autor Nominacje właśnie zostały ogłoszone. Lista znajduje się na głównej stronie w newsach.
Napisano 5 Kwiecień 201113 l Cytując regulamin: 22 marca 2011 - Zakończenie Bitwy i oddanie prac jurorom, wyniki Bitwy zostaną ogłoszone w ciągu 2 tygodni od rozpoczęcia obrad jury (ostateczna data i godzina: 22 marca, godz. 23:59:59) Obrady zaczęły się tuż po zakończeniu bitwy ? Dziś miną w/w dwa tygodnie więc możemy się dziś lub jutro spodziewać wyników czy jednak obrazy zaczęły się w innym terminie ?
Napisano 5 Kwiecień 201113 l Autor Prace zostały przekazane później do Jury. Niestety na zakończenie musicie jeszcze poczekać. W kategorii 2D jest sporo prac. Cześć osób już zagłosowała jednak nie wszyscy. Czekamy na głosy wszystkich członków, a jest to czasochłonne. Jak będę miał wszystko, podliczamy głosy i przygotowuję podstrony z wynikami (na to też potrzebuje chwili bo jest z tym trochę pracy). Ale już bliżej niż dalej :)
Napisano 9 Kwiecień 201113 l hej, w sumie to drobiazg, ale gdzieniegdzie (m.in. w ankiecie) mój nick jest odrobinę przekręcony. Turbo Faflun brzmi chyba najlepiej ;)