Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No i doczekaliscie sie kolejnej pracki :P

No jeszcze bez koncowych textur (no narazie tylko wall ma texture :D )

czas 1h

kontakt%202.jpg

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

bedzie albo fotel albo jakas szawka satala obok tak zeby i troszke blendingu nalapalo od drewna

Napisano
  • Autor

fajne niefajne lepiej piszcie co tu mozna jeszcze wwalic bo mysle ze lewa strona zostanie troszke na elementy pulpitu bo tak naprawde to tapetke robie dla kumpla a i przy okazji moze sobie :D

Napisano

ja mysle ze za duze ziarno, szczegolnie jak na tapetke

Napisano

no to moze dodaj jeszcze jakis kwiatek w doniczce stojacy na ziemi lub (zmieniajac troszke klikat) daj pajeczyna na ta wtyczke zmien oswietlenie na mroczne moze jeszcze jakis pajak. na scianie odbijajacy sie cien czlowieka :) mozna wiele > ale pracka i tak fajna :P

Napisano
  • Autor

ej no wiecie co...taki zasilacz :D i pajeczyna to raczej ma byc klimacik cieplego domu.Wiec raczej bedzie ta szafka no myslalem jeszcze o jkims obrazie ale raczej niewiesza sie obrazow obok kontaktów....zobaczymy niewiem czy jeszcze dzis ja rusze ale zobacze....w sumie mialem małą przerwe w maxowaniu.. :P

Napisano
  • Autor

eee to tylko sample :P wiec niepatrzcie na ziarno bo to jeszcze test perspektywy i kompozycji wiec te ziarno niema tu nic do zeczy...

Napisano
  • Autor

no maly ubdate > oswietlenie HDRI Kitchen probe (narazie) +dodany ten fotel no i zdjete materialy narazie i DOFik

NIEZWRACAC UWAGI NA TEN GRAIN BO NIECHCE MI SIE CZEKAC 12gdz NA RENDER A TU I TAK NIEZLE WIDAC T OCO MA BYC WIDOCZNE

kontakt%203.jpg

Napisano

czego Ty uzywasz do renderungu ze tyle Ci sie redneruje ? przy athlonie 3200 jest 12H ?

Napisano
  • Autor

Leru czy ty jestes po litrze vodki ? to ironia slowa i zartowalem poprostu nieczepiac sie graina

scenka sie renderowala 2,5 min....

niechce mi sie dluzej czekac.. :P

Napisano

Nadszedl czas na male, nieskomplikowane sceny. Moze nawet i dobrze. Tyle, ze jest za ubogo troche. Nie dbasz o layout tego WIP\'a ;p

Co do samej pracy to fotel jest chyba bardzo malych rozmiarow. No i chyba prawie idealnie przylega do sciany.

Teraz ja mam pytanie, co to jest HDRI, bo ten skrot pojawia sie dosyc czesto, a nie znam jego znaczenia.

Napisano

Ja tez wlasnie dorabiam taki kontakt do mojej scenki hehehe :)

Ciekawe co z tego wyjdzie.

Ciekawi mnie jak zrobiles ten szew na foteliku. niedlugo bede musial zrobic cos podobnego i wlasnie nie mam pomyslu. Udziel jakiejs fachowej porady :))

Napisano

Marcin -> po 1. nie pije po 2. ironia- wiedzialem :P (mimo to i tak patrze na czasy renderow to mi sie czasem nie chce wierzyc)

Napisano
  • Autor

szew to nic strasznego....poprostu snap wlaczasz na vertex i create linię i ciacgniesz ja po jakimś shapie...

Napisano
  • Autor

no leru tak trzymac ...ja tez niepije nienawidze vodki ...a pije czasem jak juz to malibu z mlekiem....

Napisano

a moze skadruj to w portrecie, zeby pokazac dolna wtyczke?

chociaz drugi render i tak mi przypadl do gustu:) Ale ziarno jest brzydkie, w pierwszym renderze jest duzo ladniejsze polecam uzywac PSowych filtrow: Film Grain + Diffuse Glow na dwoch layerach, pozniej je przemieszac np. Soft Lightem - efekt murowany!

pozdro

Marek

Napisano
  • Autor

dobra dzis troszke pomyslalem ze lepszy byl by element dekoracyjny,w tym przypadku jest to kratka z drewna ktora gdzies wczesniej widzialem...

kontakt%204.jpg

Napisano

widziales z pewnoscia na sali gimnastycznej :D

Zupelnie sie nie kojarzy z czym kolwiek, wywal to i wstaw kanapę. Ale klimat lagodniejszy - ciekawszy jest taki (bez przepalen).

pozdr

Napisano

ja wolałbym wąski pionowy kadr, na samo gniazdko z wtyczlkmai już.. dof fajnie ale za dużo go wszędzie i we wszystkich prackach się pojawia a tak naprawdę w tym ujęciu wydaje sięmi nie potrzebny i wręcz psuje kadr.. po prostu skup uwagę na jednym konkretnym przedmiocie , w tym wyppadku gniazdku i wtyczkach.. potraktuj to jako fotografię(taki kadr z fotografii był by porażką szczególnie że fotel czy kratka nic nie wnoszą..).. tak więc..kadr węższy i tylko na gniazdko..żeby to przemyślanie wyglądało a nie jak przypadkowa fota... reszta zobaczymy ale jak na razie ok..:)

pozdr

Napisano
  • Autor

czekam na inne sugestie moze cos innego komus przyjdzie do glowy...bo kanapa byla by ujeta w bardzo malej perspektywie...

>a co to tych kratek to widzialem taki element u kumpla w dumu na scianie i do listw poprzecznych przez cala dlugosc ciagnela sie listwa swietlówki

Napisano

Sugestia wiem ze kiepska ale może. Oddal trozke kamerę i zrób podłogę lub biurko kontakt niezawsze musi byc umieczczony na poziomie podłogi pamietajmy o ty a naniej[lub na biurku] połuż[tak od niechcenia jakby była żucona] komórka i doniej doczep ten kabel z ładowarki [bo mi sie z ładowarka to kojaży]. A na marginesie to syper scenka i pomysł szkoda że ja tak nieumiem :(

Napisano

Co do tego \"zasilacza\". Tam u góry wychodzi kabel. I często w takich razach tam też jest łączenie do okoła całego zasilacza. Czyli: w koło zasilacza przydało by się wcięcie. Bo prawda jest taka, że i tak gdzieś to łączone być musi a tak jest najłatwiej to na wtryskarce zrobić :-) Drobiazg ale brak wcięcia jakoś przyciąga (negatywnie) wzrok....

Napisano
  • Autor

Bedzie taka powycinana gumowa czarna wstawka jak w kazdych zasilaczach

Napisano

Nie chce Ci sie 5 godzin na jakiś normlany render poczekać? no wiesz co... :) Pracka bardzo przyjemna, faktycznie fotograficzne dosyć :). Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No jakos niemam sentymentu do czekania ale te rendery sa mocno testowe i dlatego sa w takiej a nie innej jakosci (niema textur wiec po co ?) ale juz niedlugo bede wstawial normy z tex narazie testuje oswietlenie i robie pozadek z diodami w ladowarce

Napisano
  • Autor

No niejest to moze nawyzsza jakosc :P ale na tyle mi czasu starczylo bo musze kompa zawiesc...wiec daje co mam

>czy lepiej ta kompozycja czy dodac ten fotel ?

>moze wogle co innego......sam niewiem....faza experymetow mnie rozwala

EDIT - zaraz jednak walne tu wiekszy i w lepszej jakosci render...

Kontakt5.jpg

Napisano
  • Autor

no i juz......eh (low priority thread w 1h eh)

>textura drewna oczywiscie bedzie jasniejsza...(pewnie jakis świerk)

>no i jakies zabrudzenia zasilacza,gniazdka i kabli.....

>niewiem czy tak zostawic czy ta kanape wwalic jeszcze .....

Powiedzcie czy sie podoba czy ta stara wersje robic ?

Kontakt6.jpg

Napisano
  • Autor

świeczki.........eh ( przeciez neonówki a co innego tam moze swiecic to nie jest zjawisko paranormalne :P )

Napisano

Kurde, a myślałem że będę miał nową sprawę dla X-Files :P, po co komu neony za dechami, cyste marnotrastwo do kruca :)

Napisano

szczerze mówiąc to jakośte kolejne renderki trochę mało wnoszą.. i właściwie w porównaniu z pierwszym niewiele się zmieniło.. a wtedy pomysł na sam kontakt był chyba jednak lepszy.. ja zdecydowałbym się bardziej na fotorealistyvczne ujęcie w wąskim kadrze tylko na zasilacz.. aniżeli niepotrzebne historie o szfkach i dof`ach.. pozatym coś światło nie za fajnie.. trochę więcej kontrastu by się przydało.. bo mydłowate to wychodzi..

pozdr

Napisano
  • Autor

widzicie...jakos nienabralem zapalu do tej pracy za bardzo....( to mialo byc speed ).....przygotowuje sie do znacznie wiekszego projektu.....i jakos ciagle o nim mysle....a niemam ochoty juz meczyc tej pracki ale sie zmobilizuje.....

Napisano

To jak nie masz ochoty to na koniec daj chociaż duży ładny render bez graina :D

Napisano
  • Autor

oczywiscie dokoncze ta pracke ale nie z takim zapalem...poprostu taka przejsciowa praca pomiedzy lego carem i nastepna pracka na duza skale...

Napisano
  • Autor

Zobaczycie.....

I WILL BE BACK AND SHOW YOU MY (coś tam) :P

Scale object - z-scale 1000% :P