Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam! Tak jak w tytule mam pytanie odnośnie jak wykonać zaprojektowany wcześniej przeze mnie mebel w 3d. Chodzi mi o to jakiej najlepiej funkcji do tego użyć? Mam bardzo mało czasu i chciałabym to jak najszybciej wykonać bez zbędnego "bawienia się". Dodaje plansze techniczną mebla - taboretu( z każdej strony wygląda tak samo).

a98a5a20741e26e3m.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

mebelek na razie sobie czeka bo robię jeszcze inną wizualizacje więc spoko:) ...dziękuje bardzo za odpowiedz chociaż nie wiem czy mi zajmie to tylko "20 min" choć byłabym z tego powodu bardzo zadowolona jakby tak się stało:)

Napisano

Może zajmie więcej ale obczaisz 2 najbardziej przydatne modyfikatory w 3ds max.

Ja tam bym Siedzisko załatwił sweepem a nogi lathe:) No i może jakaś kosmetyka w editable poly.

Napisano
  • Autor

...jestem teraz przy robieniu siedziska i jak podpowiedziano mi na początku narysowałam kształt za pomocą linii dodałam do tego Bevel i zwiększyłam grubość(height)... wszystko pięknie tylko wyszedł mi z tego płaski "pacek":) a jak wiadomo siedzisko jest na krawędziach zaokrąglone a nie ścięte jak spod noża;) próbowałam dodać do tego smooth i tylko mi się wszystko powykrzywiało i co teraz??? Jak nadać temu taką ładną "obłość" przy krawędziach??;)

Napisano
  • Autor

filet nic nie daje bo mi o coś innego chodziło... poradziłam sobie już po swojemu za pomocą soft selection... w miarę wygląda ok, nie jest to perfekcyjne siedzisko... ale myślę, że potem się zatuszuje niedociągnięcia;)

Napisano

obrysuj ten kształt linią skonwertuj ją na editable spline zmień wieszchołki ze zwykłych smooth ew bezier corner i zrób taki kształt jak tam masz potem skonwertuj na editable poly extrude i masz siedzisko, chamfer na koniec i gra gitara

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.