Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy jest jakaś funkcja aby jednym klawiszem wyłączyć cały ten szajs integracyjny z Tabletem. Nawet nie wiecie ile mi to już krwi napsuło.

Najbardziej wkurza mnie... KÓŁECZKA oraz brak reakcji na kliknięcie prawym klawiszem który mam skonfigurowany na piórku.

Pomóżcie :\

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem jak wyłączyć i też miałem z tym problem. Skonfigurowałem jednak tablet w W7 w ten sposób, że przy dłuższym przyciśnięciu piórkiem (0,5 sek.) przełącza się ono tak, jakby był wciśnięty PPM. Wtedy wyskakuje kółeczko i wiem, że ta funkcja się włączyła. Przydatne np. w ZB, gdzie od jakiegoś czasu działa funkcja PPM (move, scale i rotate) niezależnie od miejsca użycia. Trzeba tylko nauczyć się cierpliwości i wytrzymywać te pół sekundy.

Napisano

ale podobno wystarczy w panelu/Pen & Touch/Flicks odznaczyc ptaka Use flicks....

i w Pen Options/Press and Hold Right click wchodzimy w settings i odznaczamy Enable press....

Edytowane przez Chrupek3D

Napisano

Właśnie jestem w pracy, gdzie mamy Vistę ale w W7 jest podobnie. W panelu sterowania wybierasz "Pióro i urządzenia wyjściowe" lub coś podobnego i grzebiesz w opcjach. Są stosunkowo dobrze zatytułowane. Na pewno się zorientujesz. Wyłącz też "szybkie ruchy" i inne bajery.