P.I.W.O. Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Jak długo (mniej więcej) robi się taki film: http://www.danielbuck.net/index.php?page=glass_tut/glass_tut Tak na oko?
P.I.W.O. Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Napisano 22 Styczeń 2011 Mi się zdawało że coś koło miesiąca, a tu proszę wystarczy mniej więcej tydzień. Dzięki za odpowiedź :).
Kris_R Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 oj P.I.W.O :D Chyba nie złapałeś żartu odpowiedzi :D To jak jakby zapytać jak długo renderuje się jeden obrazek. Przecież to zależy od rozdzielczości, szybkości kompa czy też kompów itp. Tak samo przy realizacjach tego typu. Zależy od wielu czynników. Między innymi od wielkości teamu. Im więcej osób, tym szybciej można dany projekt przepchnąć (o ile prowadzi go doświadczony lead i projekt jest dobrze zorganizowany). W filmiku, który podlinkowałeś jest MULTUM fragmentów z różnych realizacji. Więc może powiedz o który fragment Ci chodzi i wtedy możemy spróbować powróżyć z fusów, rozbić to na poszczególne taski i oszacować ile by to mogło zająć MNIEJ WIĘCEJ... Ale bez tego, to myślę, że 7 dni spokojnie ;) :p
kamil.ochel Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 P.I.W.O raczej długo :) szczególnie jeżeli robisz to sam ale tak ogólnie koło 168 godzin
carrido Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 ja bym to zrobił w 5 minut...ctrl copy i wklej buhahahhaha:-)
P.I.W.O. Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Napisano 22 Styczeń 2011 Dobra więc sprecyzuję: załóżmy że robi to jedna/dwie osoby ale bardzo doświadczona, i chodzi mi nie o wyrenderowanie tylko o sam projekt, już bez animacji/renderingu, Na bardzo dobrym sprzęcie.
mirach Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 Przekleje to co Kris napisal, to tak odnosnie twojego "doprecyzowania" W filmiku, który podlinkowałeś jest MULTUM fragmentów z różnych realizacji. Więc może powiedz o który fragment Ci chodzi i wtedy możemy spróbować powróżyć z fusów,
Kris_R Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 No i ja jeszcze poproszę o rozwinięcie tej części bo nie pojmuję: "i chodzi mi nie o wyrenderowanie tylko o sam projekt, już bez animacji/renderingu," Czyli odejmujemy animację, odejmujemy rendering... znaczy się pytanie brzmi "ile czasu potrzeba na wykonanie modeli?" ... a może chodzi o modele i tekstury? A może o modele, tekstury i shadery? A może modele, tekstury, shadery i oświetlenie? Co z compositingiem? Też liczymy czy odpada? No ale określ, czy chodzi o całe to demo i wszystkie spoty, czy jakiś jeden wybrany.
Gość Chrupek3D Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 beda sie dalej z Ciebie nabijac... odpusc sobie.
Shogun 3D Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 Nie odpuści, póki się z filmem nie zmieści w 61800 s
P.I.W.O. Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 Czyli odejmujemy animację, odejmujemy rendering... znaczy się pytanie brzmi "ile czasu potrzeba na wykonanie modeli?" ... a może chodzi o modele i tekstury? A może o modele, tekstury i shadery? A może modele, tekstury, shadery i oświetlenie? Co z compositingiem? Też liczymy czy odpada? Też. Chodzi mi o całe demo.
mirach Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 biorac pod uwage ze to demo to skladka calkiem sporej ilosci projektow, to stawiam ze tak z pol roku do roku, chociaz dobry team wyrobil by sie w tydzien ;)
asblaze Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Jak można nie robić sobie jaj z takiego pytania? Jeśli ktoś zrobi reela z całego życia - to cale życie ...... bez renderingu i animacji :)
Grave Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 (edytowane) Ten człowiek prezentuje projekty w których brał udział - pracował nad tym z wieloma ludźmi o różnych specjalizacjach. Kto wie z iloma! Z tego co widzę pracował głównie jako człowiek od oświetlenia i shaderów, więc jak oglądasz ten reel to patrz tylko na to co robił i weź sobie do serca to co napisał asblaze. Edytowane 23 Styczeń 2011 przez Grave literówka
P.I.W.O. Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 Dzięki za odpowiedzi - moja ciekawość została zaspokojona.
Rekomendowane odpowiedzi