Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

KrakJam to lokalna, krakowska edycja ogólnoświatowych zawodów tworzenia gier - Global Game Jam. W jednej sali, w jeden weekend, a dokładniej w 48h spotykają się zawodnicy - młodzi, dorośli, amatorzy, zawodowcy, programiści, graficy, w celu stworzenia różnych gier.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1579

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czy ktos moze cos wiecej napisać o tej imprezie ? byl ? bral udzial ? i czy poczatkujacy grafik moze tam znalesc miejsce ?

Napisano

Ciekawy pomysł, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że miałbym pracować nad muzyką do gry albo nagrywać dźwięki w jednej sali z masą innych ludzi. Poza tym trzeba by na taką imprezę przyjechać busem ze sprzętem do pracy. Oczywiście patrząc z perspektywy dźwięku czy muzyki. Programiście wystarczy taboret i laptop :)

Napisano

Jak napisałem wcześniej post, to takiego odzewu nie było hehe.

początkujący grafik, zależy jak bardzo początkujący :)

Napisano

tam jest taki punkt :

doświadczenie w tworzeniu gier... będzie zbyt mało czasu by zaczynać od zera.

blade pojecie mam ... ;P pozostale punkty bym spelnial ale czy to wystarczy zeby nie psuc innym zabawy ? i pracy ?

ale glowne pytanie czy ktos byl w zeszlym roku ? i czy ktos sie wybiera w tym ?

Napisano

Ja byłem (programista). I w tym też się wybieram. W tamtym roku miałem egzaminy tuż przed KrakJamem i jeden zaraz po, w tym mam wszystkie po. Aale, nie jest tak źle. ;)

A z tym początkującym, to jest tak, że programista na pewno odpada (taki zupełnie początkujący), bo cały czas by musiał poświęcić na uczenie się czegoś na miejscu, zamiast na działanie, a czasu niestety jest mało. Grafik ma pewnie lepszą sytuację, ale na ile? Jeśli 2D i umie rysować, to raczej nie powinien mieć problemu, jeśli 3D i chce tworzyć niesamowite modele... to trochę brakuje tam na to czasu. :D Chociaż rok temu był grafik 3D, tworzył fajne modele statków kosmicznych, ale potem wrzucał prerendery do gry 2D, ciężko zaprogramować fajną grę 3D w tym czasie.

Napisano

byłem, wybieram się, polecam :)

pracowałem w 3 osobowej ekipie, której członkowie nie znali się do tamtej pory, udało się ukończyć grywalną grę - spora satysfakcja i ciekawe doświadczenie

Napisano

no to jestem na liscie uczestnikow :D

a teraz pytanie ;P mam tydzien na podszkolenie w gameart, chęci, wolny czas i motywacje co mi sie przyda na Jam'ie ?

Napisano

fajne :) musi być ciekawe doświadczenie i co najważniejsze dobra zabawa :) lubie takie wyzwania ale sesja sie zbliża.

Napisano

Bardzo fajnie że ludzie coś takiego organizują, z Białegostoku troszkę daleko ale nie wybaczył bym sobie jak bym się tam nie pojawił, pseudo Bloodcorvus jako grafik 2d

Napisano

No no, miejmy nadzieje że w przyszłym roku też się odbędzie :) Świetna sprawa dla ludzi chcących rozwijać się w kierunku game artu, uczestnikom czytającym to, życzę powodzenia ;)