adrian2608 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Witam, Mam taki delikatny problem, przeszukałem już sieć, ale jakoś nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Po prostu nie da się zaznaczyć obiektu. Jest chyba jakoś zamrożony. Konkretnie chodzi o postać Normana z linku poniżej: http://www.11secondclub.com/resources/ Chciałem trochę pozmieniać kolory, ale jak wyżej napisałem, nie da się zaznaczyć obiektów. Aha i nie chodzi również o "select surface object's" w status line. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6896 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 zobacz czy nie wcisnales spacji(jesli to 3ds max), lub w panelu warstw znajdz ten obiekt i zobacz czy nie jest zamrozony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 moze w chanelbox masz MUTE na niektorych chanel'ach. Naj latwiej sprawdzac takie rzeczy w Outliner'ze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 Nadal nic. Załączam plik. "Biała" postać to ta której nie da się zaznaczyć. Tzn da się przez outlinera, ale nie o to mi chodzi. I jeszcze jedna rzecz, druga postać ma jednokolorowy rig, chciałbym aby był różnokolorowy jak w 2 postaci. Niby są to pierdoły, ale nie potrafię jeszcze się aż tak dobrze obracać po Mayi. Pliczek- http://www.speedyshare.com/files/26368061/test.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Pisalem ze moze masz MUTE ale widze ze nawet nie sprawdziles. Nie bylo to mute ale LOCK jest zalozony. Wejdz w Outlinera i tam jest gleboko gleboko geometria. Poznasz po ikonkach. Klikasz na kazda kolejno i w Chanel Box zobacz ze masz kanaly na inny kolor(niebieskawy). Zaznacz te wartosci i kliknij prawym tam jest opcja UNLOCK selected.Kanaly beda mialy normalny kolor i bedzie mozna zaznaczyc geometrie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 guru_ Sprawdzałem ,ale to nie jest po prostu to. Teraz również nie działa, z resztą druga postać jest na "Lock" i da się zaznaczyć geometrie. Robiłem jak radziłeś, ale nadal nic nie da się zaznaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 norman ma ustawiony DispleyType > Reference w AttributeEditor>Display>Drawing Overrides chyba dla każdego elementu oprócz kontrolerów - szybciej wybierzesz meshe z outlinera - są w osobnej grupie. Albo SpridSzitem :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 A moze untamplate musi zrobic w tym sammy miejscu co podał kolega powyżej. Ten plik mi nie dziala ani w wersji 2009 ani 2011. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ok już śmiga, dzięki za pomoc rep+. Generalnie chodziło mi o dojście do opcji, bo zmiana przez outlinera to półśrodek. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi