Napisano 19 Styczeń 201114 l Witam, Mam taki delikatny problem, przeszukałem już sieć, ale jakoś nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Po prostu nie da się zaznaczyć obiektu. Jest chyba jakoś zamrożony. Konkretnie chodzi o postać Normana z linku poniżej: http://www.11secondclub.com/resources/ Chciałem trochę pozmieniać kolory, ale jak wyżej napisałem, nie da się zaznaczyć obiektów. Aha i nie chodzi również o "select surface object's" w status line. Pozdrawiam.
Napisano 19 Styczeń 201114 l zobacz czy nie wcisnales spacji(jesli to 3ds max), lub w panelu warstw znajdz ten obiekt i zobacz czy nie jest zamrozony
Napisano 19 Styczeń 201114 l moze w chanelbox masz MUTE na niektorych chanel'ach. Naj latwiej sprawdzac takie rzeczy w Outliner'ze.
Napisano 19 Styczeń 201114 l Autor Nadal nic. Załączam plik. "Biała" postać to ta której nie da się zaznaczyć. Tzn da się przez outlinera, ale nie o to mi chodzi. I jeszcze jedna rzecz, druga postać ma jednokolorowy rig, chciałbym aby był różnokolorowy jak w 2 postaci. Niby są to pierdoły, ale nie potrafię jeszcze się aż tak dobrze obracać po Mayi. Pliczek- http://www.speedyshare.com/files/26368061/test.zip
Napisano 19 Styczeń 201114 l Pisalem ze moze masz MUTE ale widze ze nawet nie sprawdziles. Nie bylo to mute ale LOCK jest zalozony. Wejdz w Outlinera i tam jest gleboko gleboko geometria. Poznasz po ikonkach. Klikasz na kazda kolejno i w Chanel Box zobacz ze masz kanaly na inny kolor(niebieskawy). Zaznacz te wartosci i kliknij prawym tam jest opcja UNLOCK selected.Kanaly beda mialy normalny kolor i bedzie mozna zaznaczyc geometrie.
Napisano 20 Styczeń 201114 l Autor guru_ Sprawdzałem ,ale to nie jest po prostu to. Teraz również nie działa, z resztą druga postać jest na "Lock" i da się zaznaczyć geometrie. Robiłem jak radziłeś, ale nadal nic nie da się zaznaczyć.
Napisano 20 Styczeń 201114 l norman ma ustawiony DispleyType > Reference w AttributeEditor>Display>Drawing Overrides chyba dla każdego elementu oprócz kontrolerów - szybciej wybierzesz meshe z outlinera - są w osobnej grupie. Albo SpridSzitem :)
Napisano 20 Styczeń 201114 l A moze untamplate musi zrobic w tym sammy miejscu co podał kolega powyżej. Ten plik mi nie dziala ani w wersji 2009 ani 2011.
Napisano 20 Styczeń 201114 l Autor Ok już śmiga, dzięki za pomoc rep+. Generalnie chodziło mi o dojście do opcji, bo zmiana przez outlinera to półśrodek. Pozdrawiam!