Napisano 6 Czerwiec 200420 l Model statku transportowego, jeszcze przed texturowaniem, pozniej moze zamieszcze text i ver. zmapowana. [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Por@szek] [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Por@szek]
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Robi wrażenie. Jedyna uwaga to, że prtzód troszkę za ostry, mógłbyś dodać kilka poly i zaokrąglić. Czekam na wersje oteksturowaną.
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Autor a tak sobie portfolio montuje, ale moze pozniej do jednej gierki wrzuce, zobacze jak to czasowo wyjdzie i jak rozplanuje level.
Napisano 6 Czerwiec 200420 l hmm..model ładny...poczekam na textury...ale zdaje mi się żę spokojnie mógłbyś usunąć z 2000 poly na niektórych jego elementach...mianowicie i tak większość elementów gdzie gracz nie będzie miał dostępu zastępuje się tylko texturą na mało skomplikowanych obiektach...w mafii np były to textury obrotowe...minaowicie textura obracała się zgodnie z ruchem gracza...mógłbyś spokojnie powzorować sie na GTA3...i VC...bo tam tesh są tankowce :) i ta, nie wygląda to źle :) pozdrawiam...
Napisano 6 Czerwiec 200420 l taa, jak mowi phantom - usunac mozna duzo poligonkow na kadlubie ogolnie...
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Autor Bardzo mozliwe ze macie racje, ale jeszcze nie wiem w jakim projekcie on stanie, chodzi o rozkladanie sie spekulara (odchodzi od vertexa i idzie po edge\'u) zoptymalizowac zawsze moge, gorzej z dodawaniem, ale jeszcze polookam na niego moze przy mapowaniu troche mu odejdzie, bo engine i tak liczy vertexy, a niestety max nie uwzglednia vertexow mapowanych, wiec zawsze zawyza. ale thx
Napisano 7 Czerwiec 200420 l No mnie sie podoba i tak jak napisalem Ci w moim watku powodzenia przy texturowaniu tego drana! Pozdrawiam.
Napisano 8 Czerwiec 200420 l ..ladny , monumentalny ... ten blending siatki na głownym renderze troche zaciemnia i jest mało estetyczny ..poza tym nice ...
Napisano 18 Czerwiec 200420 l Hehe Por@szek Ty draniu! Mnie poganiasz a swojego jeszcze nie skonczyles! ;) A tak serio to wyobrazam sobie jak sie pocisz przy tych wszystkich potrzebnych texturkach :) Powodzenia! Oby pozostalo monumentalnie! ;)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor No dobra nie bede taki, jak napisalem ze pokaze to pokaze, i abys Sayonerka nie mowil ze nic nie robie :). Obiekt wymodelowalem w domciu, ale mapowanie i text\'a robiona juz w pracy do takiego smiesznego projektu. Narazie jeden render, ale moze jeszcze dzisiaj zamieszcze dwa nastepne.
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor Wysłane przez Phantom hmm..model ładny...poczekam na textury...ale zdaje mi się żę spokojnie mógłbyś usunąć z 2000 poly na niektórych jego elementach...mianowicie i tak większość elementów gdzie gracz nie będzie miał dostępu zastępuje się tylko texturą na mało skomplikowanych obiektach...w mafii np były to textury obrotowe...minaowicie textura obracała się zgodnie z ruchem gracza...mógłbyś spokojnie powzorować sie na GTA3...i VC...bo tam tesh są tankowce :) i ta, nie wygląda to źle :) pozdrawiam... Jep jeszcze go zoptymalizowalem( teraz ma okolo 7000 poly i jakies 8400 vert) , moze jeszcze troche mi sie uda pozniej jak juz bede mial dokladniejsze zalozenia gdzie on ma sie znajdowac tzn. obetne nie widoczne poly. A co do wzorowania sie. Znam na tyle silnik w ktorym bedzie siedzial ten stateczek iz wiem ze specjalnie zaslonic sie nic nie da , bo camera jest ustawiona jak na rts\'a przystalo. Natomiast obrotowe txt, na niewiele by sie zdaly, nie wygladalo by to realistycznie, no chyba ze chodzilo by o flore. Z reszta jeszcze nie wiem jak dokladnie bedzie to wygladalo w silniku, jak juz bedzie skonczony wiec moge sie liczyc z tym ze bedzie jeszcze troche poprawek.
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Bardzo fajny- współczesne enginy nie powinny mieć z nim najmniejszego problemu. W jednym z nowo pisanych shooterów THQ bronie mają po 30 000 poligonów. A ja się kiedyś męczyłem z postaciami z 1000... Wrzuć koniecznie tekstury bo to co jest na nim w tej chwili... raczej nie trzyma poziomu geometrii.
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Przyjemny dla oka, starannie wykonany. Podoba mi się, pracój dalej. Pozdrawiam!