Napisano 22 Styczeń 201114 l witam mam dużego plane`a w maxie i chce na niego nałozyć texture ziemi lub powiedzmy trawy, jakie są rozwiązania problemu zapętlania się małej tekstury? Bo jak zrobie teksture w PS ktora się płynnie powtarza to widać w scenie że tekstura jest co chwile identyczna, czy mam zrobić po prostu dużą teksture w PS i nałożyć na plane ? Zastanawiam się też jak się teksturuje jakiś teren, gdzie tekstura musiałaby być olbrzymia. Z góry dzięki za wskazówki.
Napisano 22 Styczeń 201114 l Nie wiem o jaką ziemię ci chodzi ale najlepsza byłaby proceduralka:) Uściślij:)
Napisano 22 Styczeń 201114 l Mozesz zrobic w PSie taka np 1024/1024 i zaladowac ja do mapy Composite w 2 albo 3 sloty tam bedziesz mial tryby mieszania (jak w PS prawie)i mozliwosc zaladowania maski.Jako maske ladujesz sobie np noisa albo celurar dla kazdego slotu z innymi parametrami i jak pokombinujesz z ustawieniami to problem powtarzalnosci masz z glowy przy stosunkowo malej teksturze. Wtedy nawet nie musisz bardzo przejmowac szwami
Napisano 22 Styczeń 201114 l Autor MariushO - o tym zapomnialem, to jest dobre rozwiazanie. Proceduralna mapa musi byc dobra zeby sie sprawdzila, wyzsza szkola, ale dobra sugestia, dzięki za pomoc , pozdrawiam.