Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem chciałbym zrobić auto tak jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=RuvgrfMxtb4&feature=related ,mam problem z czynnością w 0:32s na filmiku kursor się przeciąga nad modelem i nic i w tedy użytkownik klika coś na klawiaturze dzięki czemu pojawiają się strzałki i można edytować obiekt. Na filmiku użytkownik włączył opcję Border, ja też to robię ale mi z tą opcją nic nie chce działać nic nie mogę zrobić z modelem.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z tego co ja widzę, to w 32 sekundzie po prostu zaznacza krawędź. Na klawiaturze nic nie trzeba naciskać. Masz usunięte tylne poligony z tego cylindra tak żeby zostało samo koło z przodu?

Napisano
Z tego co ja widzę, to w 32 sekundzie po prostu zaznacza krawędź. Na klawiaturze nic nie trzeba naciskać. Masz usunięte tylne poligony z tego cylindra tak żeby zostało samo koło z przodu?

A dla ścisłości border ;)

Napisano
  • Autor

Zaraz nakręcę filmik i pokaże o co mi chodzi. Co do komentarzy chodzi o to, że jak klikam opcje Border to nic nie mogę zrobić z cylindrem, nic zaznaczyć nie mogę.

Napisano
Zaraz nakręcę filmik i pokaże o co mi chodzi. Co do komentarzy chodzi o to, że jak klikam opcje Border to nic nie mogę zrobić z cylindrem, nic zaznaczyć nie mogę.

Żeby zaznaczyć border, to musi to być border (np otoczka dziury w meszu, albo zewnętrzna krawędź mesza, która ma jakby poligony tylko z jednej strony - definicja totalnie swojska). Cylinder nie ma bordera, musisz usunąć z niego cap dolny i boczne krawędzie, zostanie ci same kółko, które już ma border.

Napisano
  • Autor
Żeby zaznaczyć border, to musi to być border (np otoczka dziury w meszu, albo zewnętrzna krawędź mesza, która ma jakby poligony tylko z jednej strony - definicja totalnie swojska). Cylinder nie ma bordera, musisz usunąć z niego cap dolny i boczne krawędzie, zostanie ci same kółko, które już ma border.

Napiszesz jak to zrobić:D Na filmiku tego nie widać więc może dlatego mi to nie działa. Tak przyspieszony filmik więc można czegoś nie zauważyć.

Napisano
Napiszesz jak to zrobić:D Na filmiku tego nie widać więc może dlatego mi to nie działa. Tak przyspieszony filmik więc można czegoś nie zauważyć.

Zaznacz poligony i wciśnij delete. Zostaw tylko jedną podstawę cylindra.

Napisano
  • Autor
Jeśli chodzi o to rozciąganie to masz nacisnąć shitl+L klik.

To kopiowanie nie działa klikam to i pokazuje się gówniane okienko czy chce klonować i dupa klikam ok i nadal wyskakuje...