Dominik6 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Witam mam problem chciałbym zrobić auto tak jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=RuvgrfMxtb4&feature=related ,mam problem z czynnością w 0:32s na filmiku kursor się przeciąga nad modelem i nic i w tedy użytkownik klika coś na klawiaturze dzięki czemu pojawiają się strzałki i można edytować obiekt. Na filmiku użytkownik włączył opcję Border, ja też to robię ale mi z tą opcją nic nie chce działać nic nie mogę zrobić z modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel89 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Jeśli chodzi o to rozciąganie to masz nacisnąć shitl+L klik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Z tego co ja widzę, to w 32 sekundzie po prostu zaznacza krawędź. Na klawiaturze nic nie trzeba naciskać. Masz usunięte tylne poligony z tego cylindra tak żeby zostało samo koło z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cide Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Z tego co ja widzę, to w 32 sekundzie po prostu zaznacza krawędź. Na klawiaturze nic nie trzeba naciskać. Masz usunięte tylne poligony z tego cylindra tak żeby zostało samo koło z przodu? A dla ścisłości border ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik6 Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Z tego co ja widzę, to w 32 sekundzie po prostu zaznacza krawędź. Na klawiaturze nic nie trzeba naciskać. Masz usunięte tylne poligony z tego cylindra tak żeby zostało samo koło z przodu? Zaraz nakręcę filmik i pokaże o co mi chodzi. Co do komentarzy chodzi o to, że jak klikam opcje Border to nic nie mogę zrobić z cylindrem, nic zaznaczyć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cide Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Zaraz nakręcę filmik i pokaże o co mi chodzi. Co do komentarzy chodzi o to, że jak klikam opcje Border to nic nie mogę zrobić z cylindrem, nic zaznaczyć nie mogę. Żeby zaznaczyć border, to musi to być border (np otoczka dziury w meszu, albo zewnętrzna krawędź mesza, która ma jakby poligony tylko z jednej strony - definicja totalnie swojska). Cylinder nie ma bordera, musisz usunąć z niego cap dolny i boczne krawędzie, zostanie ci same kółko, które już ma border. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik6 Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Żeby zaznaczyć border, to musi to być border (np otoczka dziury w meszu, albo zewnętrzna krawędź mesza, która ma jakby poligony tylko z jednej strony - definicja totalnie swojska). Cylinder nie ma bordera, musisz usunąć z niego cap dolny i boczne krawędzie, zostanie ci same kółko, które już ma border. Napiszesz jak to zrobić:D Na filmiku tego nie widać więc może dlatego mi to nie działa. Tak przyspieszony filmik więc można czegoś nie zauważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cide Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Napiszesz jak to zrobić:D Na filmiku tego nie widać więc może dlatego mi to nie działa. Tak przyspieszony filmik więc można czegoś nie zauważyć. Zaznacz poligony i wciśnij delete. Zostaw tylko jedną podstawę cylindra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik6 Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Działa dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik6 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2011 Jeśli chodzi o to rozciąganie to masz nacisnąć shitl+L klik. To kopiowanie nie działa klikam to i pokazuje się gówniane okienko czy chce klonować i dupa klikam ok i nadal wyskakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 A masz włączone skalowanie, czy przesuwanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi