Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, chciałbym zaprezentować Państwu nową prackę, pierwszą moją tego typu na forum, acz nie pierwszą w ogóle x D Mogą się pojawiać małe niekonsekwencje tematyczno-stylistyczne, ale bardzo często brakowało mi zwyczajnie pomysłu.

Całość oczywiście w pełni od zera, teksturki własne, osobiste, obrazeczki w rameczkach pochodzą z D3 i GW2.

Zdarzało mi się po kilka razy podchodzić do niektórych elementów jako że dobry w DP to nie jestem za bardzo to też jak nie mogłem formy uchwycić to znowu światło-cieni, zdarzyło mi się bryłą 3d wspomagać, tak że sporo się tutaj namęczyłem hehe. No ale myślę że przynajmniej kilka z dodatków wyszło całkiem przyjemnie.

Pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się opinią.

dark_fantasy_design_by_tadziad-d39b560.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mroczny i klimatyczny, no ale ten dół... Mi osobiście nie leży takie rozwiązanie, posiedziałbym jeszcze nad tą całą czernią. Poza tym bardzo, bardzo spoko. ;)

Napisano

detal spoko... wykoannie też nie najgorsze... moim zdaniem brakuje tła... i ogólnie jakieś za bardzo czyste jak na ten klimat... zerknij na stronkę D3 :)

Napisano

Dzięki, jak by milej gdy praca się podoba : ).

torm, masz rację, nie dawałem tła bo pomyślałem że skoro sam nie namaluje go na tyle dobrze żeby dać pod lay to nie będę z neta ściągał, ale nie pomyślałem że mógłbym tutaj ludzi popytać przecież.

Następnym razem się pokombinuje bardziej : )

Napisano

zawsze możesz dać jakąś teksturę... chociażby popękany mur by się dobrze sprawił... aparat bierzesz i w 5 min. masz :) albo zmiksować z kilku obrazków... - też w jakiś sposób będzie to Twoje :)

Napisano

Cześć!

Kilka uwag oraz pytanie mam:

- niecne siły chaosu wdarły się do Twojego projektu ;) powodując, że się trochę "rozjechał". Mam na myśli brak siatki na której powinien być postawiony layout. Tutaj bardzo czuć jej brak. Na szybko skleciłem przykład, który powinien pomóc w zrozumieniu czego się czepiam: http://img809.imageshack.us/i/siatka.jpg/

Góra projektu jest sobie, dół sobie i tak to "pływa" - każde w swoją stronę.

- myślę, że zastosowałeś zbyt dużą interlinię do bloków tekstu; interlinia 18 - 20px dla tekstu 12px w zupełności wystarczy, dla 11px z kolei byłoby to 16 - 18px. Myślę, że są to optymalne wartości. No i tutaj znowu wychodzi siatka: tą swoją, przykładową oparłem na 18px interlinii (była robiona na szybko, trzeba by ją jeszcze poprawić, ale powinna pokazywać ideę ;P ).

- sugeruję wyłączyć przenoszenie wierszy (hypenhenation)w programie w którym składałeś projekt. W sieci coś takiego występuje ekstremalnie rzadko. Klient któremu pokażesz projekt może to "podłapać", a później suszyć webmasterowi głowę, że nie potrafi tego zrobić. :P

- myślę, że w projekcie świetnie zagrałyby iniciały: http://pl.wikipedia.org/wiki/Inicja%C5%82 - ale to już jak uważasz,

- do czego służy mapa(?) na środku strony? Czy istnieje tylko i wyłącznie w celu dekoracyjnym, czy też ma tam się pojawić jakaś typografia lub animacje?

To chyba tyle... :] Podsumowując: projekt jest ogólnie fajny, bardzo podoba mi się detal, menu, ramki - to wszytko wygląda *świetnie*. Wszystko zaprojektowane jest z głową, widać, że masz pojęcie o przygotowywaniu grafiki pod html + css. Brak tu tylko solidnej podstawy na której cały detal oraz liternictwo miałoby być oparte.

Pozdrawiam!

P.S.

Aż się prosi by oczy demona/smoka złowieszczo świeciły/pulsowały. Taka mała animacja. :]

P.S.2

Ten projekt będzie gdzieś użyty? Czy mógłbym napisać do niego html'a w celach ćwiczeniowych? ;)

Napisano

kots, dzięki piękne, konstruktywnej krytyki nigdy za dużo.

Z tą interlinią to taki trochę eksperyment, nie mogłem się zdecydować na 'standard' to dałem takie czary mary ; P

Pierwotnie podczas robienia tej mapy myślałem że ją z animuję, nawet szykowałem bryłę z teksturką do animacji bo miała się obracać, a te znaki jak by wypalać, ale ostatecznie mi się odechciało jakoś, być może do tego wrócę kiedyś jak się będę pieruńsko nudził.

Cały lay został wykonany w celach zabicia nudy-'rekreacyjno'-ćwiczeniowych, praktycznie na spontana, tak że możesz spokojnie pobawić się z nim, jestem bardzo ciekaw efektów. :)