Napisano 11 Luty 201114 l Hej, chciałbym zaprezentować Państwu nową prackę, pierwszą moją tego typu na forum, acz nie pierwszą w ogóle x D Mogą się pojawiać małe niekonsekwencje tematyczno-stylistyczne, ale bardzo często brakowało mi zwyczajnie pomysłu. Całość oczywiście w pełni od zera, teksturki własne, osobiste, obrazeczki w rameczkach pochodzą z D3 i GW2. Zdarzało mi się po kilka razy podchodzić do niektórych elementów jako że dobry w DP to nie jestem za bardzo to też jak nie mogłem formy uchwycić to znowu światło-cieni, zdarzyło mi się bryłą 3d wspomagać, tak że sporo się tutaj namęczyłem hehe. No ale myślę że przynajmniej kilka z dodatków wyszło całkiem przyjemnie. Pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się opinią.
Napisano 12 Luty 201114 l Mroczny i klimatyczny, no ale ten dół... Mi osobiście nie leży takie rozwiązanie, posiedziałbym jeszcze nad tą całą czernią. Poza tym bardzo, bardzo spoko. ;)
Napisano 13 Luty 201114 l detal spoko... wykoannie też nie najgorsze... moim zdaniem brakuje tła... i ogólnie jakieś za bardzo czyste jak na ten klimat... zerknij na stronkę D3 :)
Napisano 13 Luty 201114 l Autor Dzięki, jak by milej gdy praca się podoba : ). torm, masz rację, nie dawałem tła bo pomyślałem że skoro sam nie namaluje go na tyle dobrze żeby dać pod lay to nie będę z neta ściągał, ale nie pomyślałem że mógłbym tutaj ludzi popytać przecież. Następnym razem się pokombinuje bardziej : )
Napisano 13 Luty 201114 l zawsze możesz dać jakąś teksturę... chociażby popękany mur by się dobrze sprawił... aparat bierzesz i w 5 min. masz :) albo zmiksować z kilku obrazków... - też w jakiś sposób będzie to Twoje :)
Napisano 14 Luty 201114 l Cześć! Kilka uwag oraz pytanie mam: - niecne siły chaosu wdarły się do Twojego projektu ;) powodując, że się trochę "rozjechał". Mam na myśli brak siatki na której powinien być postawiony layout. Tutaj bardzo czuć jej brak. Na szybko skleciłem przykład, który powinien pomóc w zrozumieniu czego się czepiam: http://img809.imageshack.us/i/siatka.jpg/ Góra projektu jest sobie, dół sobie i tak to "pływa" - każde w swoją stronę. - myślę, że zastosowałeś zbyt dużą interlinię do bloków tekstu; interlinia 18 - 20px dla tekstu 12px w zupełności wystarczy, dla 11px z kolei byłoby to 16 - 18px. Myślę, że są to optymalne wartości. No i tutaj znowu wychodzi siatka: tą swoją, przykładową oparłem na 18px interlinii (była robiona na szybko, trzeba by ją jeszcze poprawić, ale powinna pokazywać ideę ;P ). - sugeruję wyłączyć przenoszenie wierszy (hypenhenation)w programie w którym składałeś projekt. W sieci coś takiego występuje ekstremalnie rzadko. Klient któremu pokażesz projekt może to "podłapać", a później suszyć webmasterowi głowę, że nie potrafi tego zrobić. :P - myślę, że w projekcie świetnie zagrałyby iniciały: http://pl.wikipedia.org/wiki/Inicja%C5%82 - ale to już jak uważasz, - do czego służy mapa(?) na środku strony? Czy istnieje tylko i wyłącznie w celu dekoracyjnym, czy też ma tam się pojawić jakaś typografia lub animacje? To chyba tyle... :] Podsumowując: projekt jest ogólnie fajny, bardzo podoba mi się detal, menu, ramki - to wszytko wygląda *świetnie*. Wszystko zaprojektowane jest z głową, widać, że masz pojęcie o przygotowywaniu grafiki pod html + css. Brak tu tylko solidnej podstawy na której cały detal oraz liternictwo miałoby być oparte. Pozdrawiam! P.S. Aż się prosi by oczy demona/smoka złowieszczo świeciły/pulsowały. Taka mała animacja. :] P.S.2 Ten projekt będzie gdzieś użyty? Czy mógłbym napisać do niego html'a w celach ćwiczeniowych? ;)
Napisano 14 Luty 201114 l Autor kots, dzięki piękne, konstruktywnej krytyki nigdy za dużo. Z tą interlinią to taki trochę eksperyment, nie mogłem się zdecydować na 'standard' to dałem takie czary mary ; P Pierwotnie podczas robienia tej mapy myślałem że ją z animuję, nawet szykowałem bryłę z teksturką do animacji bo miała się obracać, a te znaki jak by wypalać, ale ostatecznie mi się odechciało jakoś, być może do tego wrócę kiedyś jak się będę pieruńsko nudził. Cały lay został wykonany w celach zabicia nudy-'rekreacyjno'-ćwiczeniowych, praktycznie na spontana, tak że możesz spokojnie pobawić się z nim, jestem bardzo ciekaw efektów. :)