Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Od razu mówie, że jestem początkujący ale mam pytanie .. jak renderuje v-rayem to z nikąd pojawia mi się światło mimo, że żadnego nie dodałem. Chodzi mi o to co pokazałem na zamieszczonym rysunku. Z góry dzięki za odpowiedź :]

1.jpg

Aha i pod różnymi kątami to światło jest w innym miejscu. Na prawde nie wiem o co chodzi.

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi ale oto ta scenka oddalona ...

2.jpg

Jak nie o to chodziło to powiedz :P

Jak widać światło jest teraz w innym miejscu.

Napisano
  • Autor

niestety, ale w zakładce rendering nie mam menu v-ray .... hmmm...

Napisano

grrrrrrrrrrr to poco ci v-ray skoro niewiesz jak go uzywac.....to podstawa a ty jej nieznasz...

>Jesli masz maxa 6 to F10 i na guze zakladki masz i wybierz render

>Jak masz maxa do wersji 5 to tez wF10 i tyle ze zjedz na doł

Napisano
  • Autor

heh, no jak włanczam render (F10) wybieram w current renderers w production i draft V-ray.... :)

edit: a mam 3dsa 4.2 :]

Napisano

moze jestem popier***ony ale zrob screena maxa i otwarteo okna render F10 i pokaz......bo pewnie namotałes i to ostro...:P

Napisano

tralalalalala Material edytor rulez......chyba to w nim przyczyna....hehe

>juz niewiem sam....daj standard material

Ps niewiem po co ci v-ray skoro niewykozystujesz go pozatym do niczego .....oprocz renderingu

Napisano
  • Autor

Jak na razie mam o nim zdaine, że jest bardziej rozbudowany od zwykłego renderu :] Wiecie ja się uczę dopiero od niecałego miesiąca.

Napisano

zrob jakiekolwiek swiatlo i wylacz je. jezeli w scenie nie ma zadnego swiatla, to max wrzuca swoje 2 swiatla domyslne. zdaje sie ze mozna to wlaczac i wylaczac naciskajac ctrl-L