Napisano 10 Czerwiec 200420 l Od razu mówie, że jestem początkujący ale mam pytanie .. jak renderuje v-rayem to z nikąd pojawia mi się światło mimo, że żadnego nie dodałem. Chodzi mi o to co pokazałem na zamieszczonym rysunku. Z góry dzięki za odpowiedź :] Aha i pod różnymi kątami to światło jest w innym miejscu. Na prawde nie wiem o co chodzi.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l jakbys bardziej naswietlil problem to moze by ktos ci pomogl. taki render nic nie mowi o scenie.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi ale oto ta scenka oddalona ... Jak nie o to chodziło to powiedz :P Jak widać światło jest teraz w innym miejscu.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor niestety, ale w zakładce rendering nie mam menu v-ray .... hmmm...
Napisano 10 Czerwiec 200420 l grrrrrrrrrrr to poco ci v-ray skoro niewiesz jak go uzywac.....to podstawa a ty jej nieznasz... >Jesli masz maxa 6 to F10 i na guze zakladki masz i wybierz render >Jak masz maxa do wersji 5 to tez wF10 i tyle ze zjedz na doł
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor heh, no jak włanczam render (F10) wybieram w current renderers w production i draft V-ray.... :) edit: a mam 3dsa 4.2 :]
Napisano 10 Czerwiec 200420 l moze jestem popier***ony ale zrob screena maxa i otwarteo okna render F10 i pokaz......bo pewnie namotałes i to ostro...:P
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor masz te screeny .. :] 1 część vray w oknie render 2 część vray w oknie render ps. a propo chyba będe musiał zaopatrzyć się w nowszą wersję 3dsa :]
Napisano 10 Czerwiec 200420 l tralalalalala Material edytor rulez......chyba to w nim przyczyna....hehe >juz niewiem sam....daj standard material Ps niewiem po co ci v-ray skoro niewykozystujesz go pozatym do niczego .....oprocz renderingu
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Jak na razie mam o nim zdaine, że jest bardziej rozbudowany od zwykłego renderu :] Wiecie ja się uczę dopiero od niecałego miesiąca.
Napisano 11 Czerwiec 200420 l jak sie uczysz to tu znajdziesz pomoce > http://www.evermotion.org/ gdzies w jakims dziale sa videotutoriale do vraya. zarejestruj sie tez na forum everow, tam sa sami maniacy tego renderera i wiele cennych wskazowek.
Napisano 29 Czerwiec 200420 l zrob jakiekolwiek swiatlo i wylacz je. jezeli w scenie nie ma zadnego swiatla, to max wrzuca swoje 2 swiatla domyslne. zdaje sie ze mozna to wlaczac i wylaczac naciskajac ctrl-L