astercholik Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 (edytowane) Witam po raz kolejny no i znowu mam problem mianowicie Szkło wykonane z waszego poradnika. Po dodaniu na boxa renderowanie stroi w miejscu dlaczego? Jak je usunę jest ok. Stworze na nowym projekcie jest ok a w moim stroi ;/ Projekt: Bez szkła: Szkło: Szkło nowy projekt: Chyba to jest siatka: Ps. Zostałem upomniany kiedyś aby pokazywać siatkę chodzi np o to co dałem wyżej? Jak nie to prosił bym o napisanie jak . I tak aby nie robić nowych wątków dalej: Czy da się przekopiować materiały z 1 projektu do 2? Jak tak to w jaki sposób? Czy da się przenieść wszystko z mojego projektu na nowy plik? Chodzi o to ze mam plik pokój.max a chce wszystkie obiekty przerzucić np do nowo utworzonego pliku. Opcja Import/Eksport Odpada - nie działa przenosi mi tylko 2 ściany i nic więcej ;/ Może jakiś inny sposób? // EDIT Szkło wykonane na innych parametrach też zatrzymuje rendera ;/ Edytowane 26 Luty 2011 przez astercholik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Czy da się przenieść wszystko z mojego projektu na nowy plik? Chodzi o to ze mam plik pokój.max a chce wszystkie obiekty przerzucić np do nowo utworzonego pliku. Opcja Import/Eksport Odpada - nie działa przenosi mi tylko 2 ściany i nic więcej ;/ Może jakiś inny sposób? opcja merge Po dodaniu na boxa renderowanie stroi w miejscu dlaczego? po prostu szkło to dość cięzki materiał dla silnika renderującego. musi wykonać nieporównywalnie więcej operacji per piksel niż w przypadku innych Twoich materiałów. stąd uczucie że render stoi. w rzeczywistości procesor dwoi się i troi, żeby policzyć szkło. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Co znaczy zatrzymuje??? wyłącza się, czy długo liczy??? Otwórz nowy plik i opcją Merge zaimportuj obiekty ze starej sceny... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astercholik Napisano 27 Luty 2011 Autor Share Napisano 27 Luty 2011 (edytowane) Czyli tak naprawdę on cały czas renderuje tylko ze np 20razy wolniej? i np po 30minutach by się to wy-renderowało? No więc takie kolejne pytanie Windows 7 Ultimated 64Bitowy - 3Dmax też 64 no i nie mogę przeciągać np z pulpitu obrazku na kule musze dawać opcjami MAPS i tam bitmapa itd wie ktoś dlaczego???Kolega Win 7 U tyle ze 32b i 3dmax tez 32 może a ja nie. Dlaczego? Edytowane 27 Luty 2011 przez astercholik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Chyba zabiłeś rendering zbyt gęstą siatką. Na widoku wireframe cała szafa wygląda jak plama, a nie krawędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astercholik Napisano 27 Luty 2011 Autor Share Napisano 27 Luty 2011 Chyba zabiłeś rendering zbyt gęstą siatką. Na widoku wireframe cała szafa wygląda jak plama, a nie krawędzie. Tak wiem ;( ale box na który daje szkło to klasyczny box który tworzymy - nic w nim nie zmieniam. I render renderuje sobie gdy ma pokazać szkło zwalnia i stoi tak jak by w miejscu ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi