Jump to content

edycja vray materiału

blachu

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeżeli jest zrobione z textur to da się je usunąć edytując texy w shopie. Jeżeli proceduralnie to jest tam na pewno gdzieś mapka "tile", którą trzeba usunąć.

oczywiscie jest mapka Tile i po wylaczeniu jej pozostaje tak jakby dziura miedzy plytkami i nie lacza sie ze soba...

robie tak jak piszesz...i dalej nic z tego nie wychodzi, przerwy dalej są. tak jakby renderowana przerwa byla najmniejsza i nie dalo sie zrobic tego bez przerw...czy tak moze byc, dolaczam foto..

149m.jpg

to w tej mapce jest parametr który odpowiada za szerokość tych linii. Zmniejsz do zera i masz. Nie pamiętam jak się ten parametr nazywa:)

EDIT: Vertical i Horizontal gap:)

Słuchaj jak chcesz to prześlij mi na gg ten shader wieczorem (kolo 22) zobaczę jak jest zbudowany bo teraz ciężko jest mi coś powiedzieć, a na pewno rozwiązanie jest banalne.

EDIT: Dobra otworzyłem. Otwórz sobie ten materiał i pozamieniaj te wartości we wszystkich mapach tile. A jest ich tam przynajmniej 5.

Edited by Lucek
  • Confused 1

robie tak jak piszesz...i dalej nic z tego nie wychodzi, przerwy dalej są. tak jakby renderowana przerwa byla najmniejsza i nie dalo sie zrobic tego bez przerw...czy tak moze byc, dolaczam foto..

149m.jpg

bo tam jeszcze w diffusie masz mapy tiles i w nich musisz też ustawić te parametry na 0

• Confused 1