Gość sebol417 Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) Witam! To moja ostatnia pracka tworzona w ramach hobby i nadmiaru wolnego czasu :p Jest to moje pierwsze podejście do modelowania samochodu i renderu studyjnego, wiec proszę śmiało krytykować ;p Soft to Blender 2.49 i Indigo 1.1.18. Edytowane 14 Marzec 2011 przez sebol417
Smoku Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Wygląda bardzo ładnie i równo, ładny lakier, ale jakoś studio gorzej wypada i jest ziarno. Można prosić o clay +siatki?
Berger Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Równo :D? Modelowi do równości bardzo dużo brakuje, szczególnie na boku. Gdyby nie to byłoby naprawde ładnie. Co do renderu to już się nie wypowiadam.
Gość sebol417 Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Ten model był składany ręcznie i nieraz na zdjęciach było widać rożne nierówności na karoserii, łączeniach itp. Miałem tą linie poprawiać, ale postanowiłem nie zmieniać :) Jeśli model tak strasznie traci na wyglądzie z powodu tego niedopracowania to poprawie :)
Pawelkos Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Kozak furka, ale tak jak Berger napisal, przez te nierownosci duzo traci, szczegolnie to widac na tym renderze od tylu, przy tylnym nadkolu tam gdzie jest tak klapka co zakrywa kola i na przednim blotniku tuz nad wrega kola. Ja wiem ze te auta byly produkowane dawno dawno, i moze byly skladane i recznie i nie tak doskonale jak dzis, ale nikt tych blach nie klepal mlotkiem tylko wychodzily one spod pracy, wiec az takich nierownosci nie powinno byc. Wiec zbierz sie w sobie i popraw to bo ladny model sie marnuje. Poza tym material opon do poprawki, sa za ciemne prawie w ogole nie widac na nich detalu i material tylknych kloszy tez przydaloby sie dopracowac. Studio tez do mnie nie przemawia, ale to byc moze juz kwestia gustu. Pozdrawiam
Hynol Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Na renderze zupełnie niepotrzebny ten reflektor. Przycięcia kadrów w pionie również obniżają jej odbiór. O ile od frontu jeszcze jest to do zniesienia, to od tyłu przesadziłeś z tym grubo. No i rendery takie jakieś nijakie. Ta fura aż się prosi o bardziej zdecydowane tło - albo w jedną albo w drugą stronę. To nie Lanos. ;)
Gość sebol417 Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 (edytowane) Przerenderowałem front jeszcze raz. Poprawiłem te opony i krzywizny, co prawda widać jeszcze małe nierówności, ale oglądałem model z każdej strony i wydaje się w porządku. Co da lampy to zdania są mocno podzielone :),a do tła wsadziłem małego Elvisa ;p edit: dorzuciłem poprawiony widoczek z tyłu. Edytowane 14 Marzec 2011 przez sebol417
Rekomendowane odpowiedzi