kotisded Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) Rozbudowa do 2600zł Sandy Bridge Wyszedł mi taki zestaw: CPU: Intel_Core_i7_2600K Mainboard: Asus P8P67 Pro Pamięć Corsair CMX8GX3M2A1600C9 2x 4gb 1600 mhz Power: Zasilacz do obudowy ATX 600W OCZ StealthXStream 2 Cooler: Scythe Mugen 2 Rev. B Miałem limit na 2500 zł, wyszło 2600zł. zastanawiam się czy dobrze rozplanowałem to pod o/c i rendering. Jak myślicie? Edytowane 28 Luty 2011 przez NV
Karrde Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Zmień ten tragiczny zasilacz. Fractal Design Integra, Seasonic, cokolwiek.
kotisded Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 ok, dzięki- poszperałem i rzeczywiście zmieniłem na Seasonic S12II-620 W. Wychodzi +/- 2600, Dizęki. Co do płyty to spory risercz zrobiłem, na forach do o/c etc. i wyszła mi w niej najlepsza ocena mocy do ceny. W sumie pro ma 12+2 faz zasilania na procek więc jest idealne do o/c. NA ramie też mógłbym zaoszczędzić, ale chcę mieć pewność na większe zmiany napięcia przy o/c, no i radiator całkiem niezły tam siedzi. No nic dzięki wielkie zobaczymy za kilka dni jak to się będzie kręciło :).
Hynol Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Na P67 raczej zapomnij o OC pamięci. Na forach rozpisują się o tym jak RAMy które na P55 spokojnie chodziły wyżej, nie startują nawet po podniesieniu napięcia do 1,65. Wyżej raczej nie radzę próbować.
Hynol Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Ja nic nie proponuje, tylko ostrzegam żeby za bardzo nie nastawiać się na OC pamięci. Trzeba poszukać na forach które pamięci udało się skuteecznie podgonić i takie kupić. Albo olać to, bo w renderingu i tak nic nie wynika z większych prędkości RAMu.
kotisded Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Hynol: No fakt to prawda, zostaje przy tych żeby starczyły na dłużej i się mniej grzały. Dzięki wszystkim- ślę zamówienie.
Rekomendowane odpowiedzi