natas Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 W videotutorialach często ze zbrusha exportują mapkę displacement w postaci tif 32 bit .A u mnie nie da się zaimportować takiej textury ...Co robię źle bądź mam żle ustawione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 wyeksportuj 16bit i styknie. Jeśli nie ma płynnych przejść to i 8bit przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 32 bit jest eksportowane w grayscale. Max importuje tylko RGB. Przekonwertuj w shopie i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Dzięki jednak zauważyłem ,że nawet mapa 16-sto bitowa spowalnia okropnie rendering ...więc chyba odpuszczę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi