Napisano 4 Marzec 201114 l Mam problem z importem modelu z blendera do sculptrisa. Mianowicie nie każdy obiekt zrobiony w blenderze mogę otworzyć w sculptrisie. Prawdę mówiąc przy większości importowanych obiektów program się po prostu wyłącza i obojętne jest to czy są to modelu z małą ilość pól czy dużą. Jeśli chodzi o import plików ze sculptrisa do blendera zawsze jest w porządku. Z czego to może wynikać i jak można (jeśli można) go rozwiązać?
Napisano 4 Marzec 201114 l Nie wiem jak to jest z blenderem ale u mnie czasem z maxem się podobnie dzieje. Radze sobie z tym w ten sposób że w opcjach exportu z maxa ustawiam preset np do zbrusha a nie defaltowo. Przy defaltowych ustawieniach właśnie tak się czasem dzieje, dokładnie tak jak mówisz. Program po prostu gaśnie. Nie wiem czy w blenderze jest coś takiego jak konfiguracja exportowanego pliku.
Napisano 4 Marzec 201114 l Podczas eksportu pojawiają się opcje, pokombinuj z nimi powyłączaj wszystkie np. i wtenczas spróbuj. Coś sculptris widocznie nie ogrania w obj-u i się wywala.