Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przedstawiam wam mój modelik telefonu Motorola Rokr E8. Akurat takowy posiadam. Chciałem spróbować swych sił. Miał być do tygodniowego speedmodelingu #26 ale po 1 oddałbym pracę już po czasie, a po 2 nie byłby skończony. Do speedu brak mi wprawy. Siatka miejscami byle jaka ze względu że się śpieszyłem.

Postanowiłem więc go sobie dokończyć tak dla praktyki. Spróbuję go jeszcze zmateriałować.

moto01x.jpg

moto02r.jpg

motobeznazwy2.jpg

motobeznazwy1.jpg

Tak wiem, tutaj w rogu przy tych otworach krzywi trochę.

moto01x.jpg

Edytowane przez slide
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

ogólnie spoko, ale dziurki radziłbym "wycinać" na gęstrzej siatce, w ten sposób unikniesz tych krzywizn, zwłaszcza po bokach modelu.

EDIT: Smoku mnie uprzedził ;P

Napisano

Tak, dobrze gadacie, też do takiego wniosku doszedłem, że brak tam kilku linii. Jestem zbyt oszczędny :)

Postęp pracy:

motka01.jpg

Napisano

Skoro prezentujesz już materiały to zmień scenę koniecznie, przynajmniej użyj jakiegoś hdri albo oświetl studio, bo tak nie wiele widać. Żeby były jakieś odbicia.

Ogólnie, jak nad nim jeszcze trochę posiedzisz, może wyjść całkiem przyjemnie. Jeszcze tylko mnie zastanawia czy to taka jakość pliku czy tekstury mają niską rozdzielczość, czy może tak ma być...

Napisano (edytowane)

Scenę to na sam koniec zostawiłem. Właśnie wszystko zmateriałowałem i zmapowałem lepiej lub gorzej, ale wszystkie detale telefonu są.

No więc jeśli chodzi o jakość teksture klawiatury to zaczerpnąłem jej z foty o wym ok. 600x300. Jeśli chodzi o wyświetlacz to jest to screen z mojego fona 320x240 :) Marne trochę ale ujdzie. Z tyły telefn muszę poprawić bo brzydko wygląda.

Teraz można zastanowić się nad sceną, studiem i oświetleniem. Porady i wskazówki mile widziane bo nie znam się na tym. Hdri też jeszcze nie używałem.

motka02.jpg

A tutaj próby wsadzenia modelu w studio

motka10.jpg

motka05.jpg

motka03m.jpg

motka03back.jpg

Edytowane przez slide