slide Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) Przedstawiam wam mój modelik telefonu Motorola Rokr E8. Akurat takowy posiadam. Chciałem spróbować swych sił. Miał być do tygodniowego speedmodelingu #26 ale po 1 oddałbym pracę już po czasie, a po 2 nie byłby skończony. Do speedu brak mi wprawy. Siatka miejscami byle jaka ze względu że się śpieszyłem. Postanowiłem więc go sobie dokończyć tak dla praktyki. Spróbuję go jeszcze zmateriałować. Tak wiem, tutaj w rogu przy tych otworach krzywi trochę. Edytowane 7 Marzec 2011 przez slide
Smoku Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 Na pewno można było powycinać otwory szczególnie te na rogach na gęstszej siatce. PS. Ostatnio obrazek się nie otwiera.
gientekwl Napisano 5 Marzec 2011 Napisano 5 Marzec 2011 ogólnie spoko, ale dziurki radziłbym "wycinać" na gęstrzej siatce, w ten sposób unikniesz tych krzywizn, zwłaszcza po bokach modelu. EDIT: Smoku mnie uprzedził ;P
slide Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Tak, dobrze gadacie, też do takiego wniosku doszedłem, że brak tam kilku linii. Jestem zbyt oszczędny :) Postęp pracy:
P4VV37 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Skoro prezentujesz już materiały to zmień scenę koniecznie, przynajmniej użyj jakiegoś hdri albo oświetl studio, bo tak nie wiele widać. Żeby były jakieś odbicia. Ogólnie, jak nad nim jeszcze trochę posiedzisz, może wyjść całkiem przyjemnie. Jeszcze tylko mnie zastanawia czy to taka jakość pliku czy tekstury mają niską rozdzielczość, czy może tak ma być...
slide Napisano 10 Marzec 2011 Autor Napisano 10 Marzec 2011 (edytowane) Scenę to na sam koniec zostawiłem. Właśnie wszystko zmateriałowałem i zmapowałem lepiej lub gorzej, ale wszystkie detale telefonu są. No więc jeśli chodzi o jakość teksture klawiatury to zaczerpnąłem jej z foty o wym ok. 600x300. Jeśli chodzi o wyświetlacz to jest to screen z mojego fona 320x240 :) Marne trochę ale ujdzie. Z tyły telefn muszę poprawić bo brzydko wygląda. Teraz można zastanowić się nad sceną, studiem i oświetleniem. Porady i wskazówki mile widziane bo nie znam się na tym. Hdri też jeszcze nie używałem. A tutaj próby wsadzenia modelu w studio Edytowane 15 Marzec 2011 przez slide
Rekomendowane odpowiedzi