Jump to content

Star Wars Pod: Moje pierwsze modele w 3Ds max.

guffqa

Recommended Posts

Witam wszystkich! ;) Dopiero zaczynam swoją przygodę z taką grafiką więc jest to dla mnie naprawde wielkie wyzwanie, szczególnie, że nigdy przedtem nie operowałem w tym programie. Moje motto jest takie...żeby nauczyć się pływać trzeba wskoczyć na głeboką wodę! Więc tak właśnie robię ;) nie bawiąc się w modelowanie uchwytu do kubeczka itd. itp. Podkreślam, że w ogoleee nie potrafię renderować! W tym też liczył bym na waszą pomoc. Jak i ogólnie! Wiem, że model ma wieele mini błędów. Wraz z rozwojem swoich umiejętności chciałbym prezentować je na tym modelu...jak mi się nie znudzi oczywiście siedzenie dzień w dzień przy jednym! Ale jestem wytrwały! ;)

Oto modele:(pod z episode 1, według własnej koncepcji)

starwarspodscr4.png

podscr1.png

podscr2.png

sceen2.png

silnikscr1.png

silnikscr2.png

silnikscr3.png

starwarspodscr1.png

starwarspodscr2.png

Widać niedoróbki ja wiem ja wiem... potrzebuje pomocy z renderowaniem :(

Liczę na liczne opinie z waszej strony, pozdrawiam ;)

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

witaj, modele są powiedzmy OK, poza kilkoma miejscami gdzie widać kanty (zbyt mały mesh smooth), może dla podniesienia efektu dodałbym więcej wystających kabelków i jakichś wystających elementów. Samego renderu nie da się oceniać z wiadomych względów. Przede wszystkim skup się narazie na dopracowaniu modelu a render i materiały zostaw sobie na koniec. Pozdrawiam.

Ok napotykam już pewne problemy i mam nadzieje pomożecie mi je rozwiązać ;)

Nie wiem jak idealnie dopasować oto materiał do obudowy, pomożecie ? ;)

klapa1.jpg

klapa2.jpg

Wieczorkiem wrzucę obiecane zdjęcia siatek modelu tak jak prosiliście.

Silniki zaczynają wyglądać :) chociaż ich "tył" jest jakiś chudziutki i zbyt stożkowaty.

Kokpit jak dla mnie jest designerską pomyłką. Mi się nie podoba. Kompletnie nie pasuje tu ten pajęczak. Poza tym jest za mały i zbyt blisko silników.

//Pamiętaj że lubię klasykę, a w SW takich nie było więc to moja subiektywna opinia ;)