Napisano 6 Marzec 201114 l Witam wszystkich! ;) Dopiero zaczynam swoją przygodę z taką grafiką więc jest to dla mnie naprawde wielkie wyzwanie, szczególnie, że nigdy przedtem nie operowałem w tym programie. Moje motto jest takie...żeby nauczyć się pływać trzeba wskoczyć na głeboką wodę! Więc tak właśnie robię ;) nie bawiąc się w modelowanie uchwytu do kubeczka itd. itp. Podkreślam, że w ogoleee nie potrafię renderować! W tym też liczył bym na waszą pomoc. Jak i ogólnie! Wiem, że model ma wieele mini błędów. Wraz z rozwojem swoich umiejętności chciałbym prezentować je na tym modelu...jak mi się nie znudzi oczywiście siedzenie dzień w dzień przy jednym! Ale jestem wytrwały! ;) Oto modele:(pod z episode 1, według własnej koncepcji) Widać niedoróbki ja wiem ja wiem... potrzebuje pomocy z renderowaniem :( Liczę na liczne opinie z waszej strony, pozdrawiam ;)
Napisano 6 Marzec 201114 l witaj, modele są powiedzmy OK, poza kilkoma miejscami gdzie widać kanty (zbyt mały mesh smooth), może dla podniesienia efektu dodałbym więcej wystających kabelków i jakichś wystających elementów. Samego renderu nie da się oceniać z wiadomych względów. Przede wszystkim skup się narazie na dopracowaniu modelu a render i materiały zostaw sobie na koniec. Pozdrawiam.
Napisano 6 Marzec 201114 l Autor Dobrze więc udoskonale model... by wyglądał bardziej realistycznie ;) zobaczymy co z tego wyjdzie, będę na bierząco wysyłał prace ;)
Napisano 6 Marzec 201114 l Jak na początek modele są niezłe. Zamieśc siatkę to można będzie coś więcej powiedzieć. I nie zamieszczaj tak dużych obrazków - strasznie ciężko to przeglądać.
Napisano 7 Marzec 201114 l Autor Ok napotykam już pewne problemy i mam nadzieje pomożecie mi je rozwiązać ;) Nie wiem jak idealnie dopasować oto materiał do obudowy, pomożecie ? ;) Wieczorkiem wrzucę obiecane zdjęcia siatek modelu tak jak prosiliście.
Napisano 7 Marzec 201114 l Możesz zrobić detach as clone poligonów na których ma być ten kształt i cutem go wytnij. pozdro
Napisano 8 Marzec 201114 l Autor Kilka ujęć siatki. w detale pobawie sie jak znajde chwilke czasu ;) PS. Dalej nie potrafię renderować :(
Napisano 24 Marzec 201113 l Autor Update ;) chcecie zrzut siatki ? Oczywiscie licze tez na liczne opinie i wypowiedzi dla dalszej motywacji;)
Napisano 25 Marzec 201113 l Autor Jeszcze taki maly detal...odrazu widac co jest do poprawy i ze mam mam nad czym pracowac:p
Napisano 25 Marzec 201113 l Silniki zaczynają wyglądać :) chociaż ich "tył" jest jakiś chudziutki i zbyt stożkowaty. Kokpit jak dla mnie jest designerską pomyłką. Mi się nie podoba. Kompletnie nie pasuje tu ten pajęczak. Poza tym jest za mały i zbyt blisko silników. //Pamiętaj że lubię klasykę, a w SW takich nie było więc to moja subiektywna opinia ;)
Napisano 25 Marzec 201113 l Autor tak wiem...tez planuje zmienic calkowicie kokpit ;) i to chyba na jakis przypominajacy oryginal. A jakies pomysly na stozkowaty tyl ? :D
Napisano 4 Kwiecień 201113 l Autor W pierwszej kolejności poprawiłem trochę tył silnika ;) pozdrawiam, Kamil
Napisano 6 Kwiecień 201113 l Autor Trochę zabawy z mental ray. W końcu uzyskałem jako tako porządany efekt... tylko chciałbym jeszcze zredukować czas renderowania, pomoże ktoś ustawić parametry jak wyślę screeny? ;)