Skocz do zawartości

Wyświetlanie w realtime

kentauro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z wyświetlaniem w czasie rzeczywistym. Pracuję na maxie 9. Zrobiłem bardzo szczegółowy model w zbrushu. Ładuję mapę normal w maxie i przy renderowaniu wszystko jest w porządku. Ale chodzi mi o to żeby wyświetlić model w czasie rzeczywistym ze wszystkimi szczegółami co zrobiłem w zbushu. I mam problem bo w oknie material editor nie ma opcji "hardware display with maps", Jest tylko "Show map in Viewport". A widziałem na różnych tutorialach że przy tym przycisku "Show map in Viewport" jest taka mała strzałeczka i jak się kliknie na to to można wybrać "Show map in Viewport" i "hardware display with maps" czy coś takiego. I w ogóle nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji . Czy ktoś wie gdzie to znajdę?

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

coś udało mi się zrobić. kliknąłem w oknie material editor na DX Display of Standard Material w zakładce DirextX Manager i pojawiła mi się różowo biała kostka zamiast niebiesko białej, kliknąłem na nią i model stał się zupełnie czarny. Dlaczego jest czarny jak to zmienić?

Robię dokładnie jak napisałeś, mam standard materiał z wpiętym normalem jako... . 3ds maxa mam świeżo zainstalowanego, bez żadnych dodatków.

Czy ktoś wie co zrobić żeby wyświetlać tą mapę normal w czasie rzeczywistym?

Edytowane przez kentauro