Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

przeglądam forum jakiś czas i w końcu postanowiłam założyć teczkę.

Na początek zeskanowane szkice

003hk.jpg

004y.jpg

001oxd.jpg

019uri.jpg

dwie pracki w ps

gurururu.jpg

portrj.jpg

Komentarze i krytyka mile widziane :)

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witamy na forum!

Mnie się widzi. Ja tak nie umiem =]. Po szkicach i digitalach wnioskuję że z tradycyjnymi zmagasz się dłużej niż z DP. Jak długo rysujesz? Pędzlem też coś chlapiesz?

Napisano
  • Autor

emmilius - z farbami to jest problem, malowałam tylko na zajęciach w plastyku i tylko kiedy musiałam ;) i to właśnie widać. Trzeba nadrobić - postaram się wrzucić martwe. Pozdrawiam

Napisano

Bardzo dobra maniera w rysunku, dobre uproszczenie z fajnymi zabiegami stylistycznymi. No i jak dla mnie samo to, ze nie uzywasz szrafu jest wielkim plusem.

W cyfrowych pracach warto by gdzie niegdzie odpuscic troche kontrasty, np na nogach bardziej ujednolicic walor, by wzrok lagodnie splywal od twarzy do stop.

Ciao.

Napisano
  • Autor

FlorianP, ICE - panowie, dzięki za komentarze ;) Ice postaram się nad tym popracować

Dzisiejszy szkic

005wc.jpg

Napisano
  • Autor

dawno mnie tu nie było, wrzucam dwie niedokończone pracki nad którymi posiedzę i szkice z refek

49787295.jpg

444cm.jpg

008rmo.jpg

006wc.jpg

010kfr.jpg

Napisano

zazdroszcze kreski :) pracki digitalowe z głowy?

panienka ma trochę za grube i za małe nogi, albo te spodnie ją pogrubiają :P

Napisano
  • Autor

TheBill - digitale z głowy, a co do panienki to pracka idzie całkiem do przeróbki jak teraz na nią patrzę, nie tylko ze względu na nogi ;P

wildheadache - thx :)

Nata - nie wiem, zawsze się coś skrobało, kopiowało (Malczewskiego :)) co się dało, potem jakieś zajęcia i liceum plastyczne. Muszę się w końcu zabrac za malarstwo bo cienko u mnie z jakąkolwiek plamą, nie wspomnę o kolorze :)

Napisano

Czyli studiujesz już czy dopiero będziesz się wybierał? (W tym roku?)

To maluj i wrzucaj, jestem ciekawa jak to u Ciebie wygląda :)