Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Po skończeniu FA-18 Hornet postanowiłem wkońcu zrobić samochód(oryginalny pomysł ;) )

A więc tak to jest mój 3 model samochodu robiony metodą polymodelingu, więc nie jestem doświadczony tzn. nie spodziewać się wypasionego modelu.

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Narazie troche mnie irytuje polaczenie drzwi no i te pasy na masce troche za bardzo wystajace chyba.... :/

Napisano

ej teraz to i do tyłu mam jakies zle przeczucia..... pokaz caly tyl....(to pewnie jeszcze dopracujesz...)

Napisano
  • Autor

Tyłu nie pokazywałem bo ma jeszcze dość sporo bugów

A co do wypukłości na masce to nie są za wysokie:

Ps.Co nie tak z drzwiami(poza tym że niema wgłębienia pod klamką)??

[Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Eyescream]

Napisano

Troche to zawaliłeś.

Na masce jest dziura i na środku auta widać połączenie.

Popraw to

Napisano

hehehehe. niesmiertelny \"bug\" - apollo, to ty ZAWALIŁES sprawe ;P

model troche zbyt obły i poobijany, ale to kwestia dobrego ustawienie vertexów :)

Napisano
  • Autor

Ja tych połówek jeszcze nie łączyłem to są dwie półówki postawione obok siebie,złącze je jak skończe robić karoserię.

Napisano
  • Autor

Heh tył jeszcze muszę mocno poprawić-fakt

Dziwne nikt się jeszcze nie przyczepił krzywych felg,które wywale i zrobie od nowa.

Ps.Nie ma ktoś zdjęcia w którym dobrze widać grila bo nigdzie nie mogę znaleźć(tylko proszę nie piszcie google bo tam szukałem i nie znalazłem ,ale jeszcze poszukam :)

Napisano

tyl kompletnie pokrzywiny do poprawy , tak samo przod looj looj troszke bulwiasty ten wozik :)

Napisano

Samochód wygląda taki \"nieociosany\" - na całej powierzchni. :)

Felgi brzydko wykonane.

Ps: xMark, nowy avatar? :)

Napisano
  • Autor

Pussik-pisałem że wiem że są brzydkie i je wywalę(felgi)

Kozioo-wersja mniej bulwiasta,lepiej czy gorzej??

[Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Eyescream]

Napisano

Użyj modyfikatora symmetry do połączenia połówek samochodu!!

Napisano

No teraz to jakoś inaczej wygląda.

Jakbyś jeszcze złączył to by było niezłe.

Popraw jeszcze tył i pokaż.

[Wyedytowany dnia 13-6-2004 > APOLLO 13]

Napisano
  • Autor

Tył naprawiłem i złączyłem modyfikatorem symmetry(thx Mati)

Ale zrobił się bug na szybie i nie wiem jak go usunąć(może dziś z tym jeszcze się pomęczę)

Napisano

Nie jestem pewny do konca ale dach wydaje sie powyginany (sugeruje sie obrazkiem na ktorym samochod jest pokazane od tylu) :) A tak poza tym wyglada to coraz lepiej !

Napisano

no no autko nabiera \"wyrazu?\"

tyl jeszcze do wyklepania ale to napewno poprawisz

ps. pussik, a cio podoba sie?? :)

Napisano

Pytanie za 100pkt

Jaka wersje robisz Marcin.

Z dachem rozkładanym [kabrio] czy normal. Bo jezeli robisz kabrio to o ile sie orietuję masz dopiero 10% roboty przed sobą [nizepomnijmy o modelowaniu środka]. mam nielichą nadzieję ze jesteś pedantem i zrobisz mu super alusy bo z tym co narazie ma jest kiepsko, oraz bardzo pieczołowicie oddasz środek, bo to zawsze ładnie wyglada :).

A dla wszystkich zamieszczam obraz eleganckiej czarnej wersji tej bryczki

a_SLK_2.gif

Napisano

Ja juz robilem ten samochod kiedys, jezeli chcesz troche zdjeci napisz na moje gg.

Napisano
  • Autor

skończyłem grila i prawie skończyłem felgi,wczoraj nie wrzuciłem na forum bo mi coś nie działało i strona się nie łądowała.Felga jest przerobioną na mój pomysł felgą z tego mercedesa.Wyprostowałem też tył(jeszcze trzeba zrobić parę poprawek ale chyba już nie jest tak źle jak było)

[Wyedytowany dnia 16-6-2004 > Eyescream]

Napisano

No autko już zaczyna sie robić ładne.

Tylko przy tylnim lewym świetle jest coś nie tak (moze sie myle)

Napisano
  • Autor

Zrobiłem lakier i zmontowałem niestety zapomniałem zrobić motion blura na obracających się kołach dlatego rozmłem w ps\'ie.Jeszcze zostało zrobić texturę migaczy ,wymodelować wycieraczki i lusterka.

Ps.Czemu jak renderują z taką samą texturą na felgach i znaczku mercedesa(z przodu)to znaczek wychodzi taki ciemny i bez połysku,źle ustawione światło może tak bardzo pociemnić objekt?