Napisano 13 Czerwiec 200420 l Po skończeniu FA-18 Hornet postanowiłem wkońcu zrobić samochód(oryginalny pomysł ;) ) A więc tak to jest mój 3 model samochodu robiony metodą polymodelingu, więc nie jestem doświadczony tzn. nie spodziewać się wypasionego modelu.
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Narazie troche mnie irytuje polaczenie drzwi no i te pasy na masce troche za bardzo wystajace chyba.... :/
Napisano 13 Czerwiec 200420 l ej teraz to i do tyłu mam jakies zle przeczucia..... pokaz caly tyl....(to pewnie jeszcze dopracujesz...)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Tyłu nie pokazywałem bo ma jeszcze dość sporo bugów A co do wypukłości na masce to nie są za wysokie: Ps.Co nie tak z drzwiami(poza tym że niema wgłębienia pod klamką)?? [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Eyescream]
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Troche to zawaliłeś. Na masce jest dziura i na środku auta widać połączenie. Popraw to
Napisano 13 Czerwiec 200420 l hehehehe. niesmiertelny \"bug\" - apollo, to ty ZAWALIŁES sprawe ;P model troche zbyt obły i poobijany, ale to kwestia dobrego ustawienie vertexów :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Ja tych połówek jeszcze nie łączyłem to są dwie półówki postawione obok siebie,złącze je jak skończe robić karoserię.
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Karoseria na tyle samochodu jest chyba lekko powiginana :) poza tym nawet ladne :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Heh tył jeszcze muszę mocno poprawić-fakt Dziwne nikt się jeszcze nie przyczepił krzywych felg,które wywale i zrobie od nowa. Ps.Nie ma ktoś zdjęcia w którym dobrze widać grila bo nigdzie nie mogę znaleźć(tylko proszę nie piszcie google bo tam szukałem i nie znalazłem ,ale jeszcze poszukam :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l tyl kompletnie pokrzywiny do poprawy , tak samo przod looj looj troszke bulwiasty ten wozik :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Samochód wygląda taki \"nieociosany\" - na całej powierzchni. :) Felgi brzydko wykonane. Ps: xMark, nowy avatar? :)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor Pussik-pisałem że wiem że są brzydkie i je wywalę(felgi) Kozioo-wersja mniej bulwiasta,lepiej czy gorzej?? [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > Eyescream]
Napisano 13 Czerwiec 200420 l No teraz to jakoś inaczej wygląda. Jakbyś jeszcze złączył to by było niezłe. Popraw jeszcze tył i pokaż. [Wyedytowany dnia 13-6-2004 > APOLLO 13]
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Autor Tył naprawiłem i złączyłem modyfikatorem symmetry(thx Mati) Ale zrobił się bug na szybie i nie wiem jak go usunąć(może dziś z tym jeszcze się pomęczę)
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Nie jestem pewny do konca ale dach wydaje sie powyginany (sugeruje sie obrazkiem na ktorym samochod jest pokazane od tylu) :) A tak poza tym wyglada to coraz lepiej !
Napisano 14 Czerwiec 200420 l no no autko nabiera \"wyrazu?\" tyl jeszcze do wyklepania ale to napewno poprawisz ps. pussik, a cio podoba sie?? :)
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Pytanie za 100pkt Jaka wersje robisz Marcin. Z dachem rozkładanym [kabrio] czy normal. Bo jezeli robisz kabrio to o ile sie orietuję masz dopiero 10% roboty przed sobą [nizepomnijmy o modelowaniu środka]. mam nielichą nadzieję ze jesteś pedantem i zrobisz mu super alusy bo z tym co narazie ma jest kiepsko, oraz bardzo pieczołowicie oddasz środek, bo to zawsze ładnie wyglada :). A dla wszystkich zamieszczam obraz eleganckiej czarnej wersji tej bryczki
Napisano 14 Czerwiec 200420 l Ja juz robilem ten samochod kiedys, jezeli chcesz troche zdjeci napisz na moje gg.
Napisano 16 Czerwiec 200420 l Autor skończyłem grila i prawie skończyłem felgi,wczoraj nie wrzuciłem na forum bo mi coś nie działało i strona się nie łądowała.Felga jest przerobioną na mój pomysł felgą z tego mercedesa.Wyprostowałem też tył(jeszcze trzeba zrobić parę poprawek ale chyba już nie jest tak źle jak było) [Wyedytowany dnia 16-6-2004 > Eyescream]
Napisano 17 Czerwiec 200420 l No autko już zaczyna sie robić ładne. Tylko przy tylnim lewym świetle jest coś nie tak (moze sie myle)
Napisano 17 Czerwiec 200420 l Autor Ma ktoś blueprinty wycieraczek? [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > Eyescream]
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor Zrobiłem lakier i zmontowałem niestety zapomniałem zrobić motion blura na obracających się kołach dlatego rozmłem w ps\'ie.Jeszcze zostało zrobić texturę migaczy ,wymodelować wycieraczki i lusterka. Ps.Czemu jak renderują z taką samą texturą na felgach i znaczku mercedesa(z przodu)to znaczek wychodzi taki ciemny i bez połysku,źle ustawione światło może tak bardzo pociemnić objekt?