Napisano 20 Marzec 201113 l Od pewnego czasu dostępna jest już wyczekiwana przez wiele osób wersja trial programu modo 501. Co ciekawe ta wersja próbna dostępna jest w dwóch wersjach - 15-dniowej modo Basic Trial (darmowej) oraz rozszerzonej wersji próbnej - modo Production Evaluation (wersja 30-dniowa z dodatkami). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1687
Napisano 20 Marzec 201113 l Ach! W końcu ;) Myślałem, że to info o trialu miało być strategią marketingową na "duke nukema" ;P
Napisano 21 Marzec 201113 l Zainteresowanych wersją Evaluation zapraszam do kontaktu pod [email protected]. Dostaniecie ją za darmo :) A normalnie 25€ kosztuje :)
Napisano 21 Marzec 201113 l 15 dni... trochę intensywnie jak na poznanie programu. No ale jak już zainstaluję to by jeszcze gdzieś szybki kurs wprowadzający sobie załatwić. Czy używa ktoś z tu bywających tego programu do wizualizacji architektonicznych? chętnie poczytałbym o wrażeniach użytkownika jeśli chodzi o wizualizacje wnętrz lub budynków.
Napisano 21 Marzec 201113 l Ja używam z powodzeniem :] Do wnętrz modo nadaje się idealnie, chociaż trochę brakuje jakiegoś systemu typu cloth do firanek, ręczników etc. Bardzo szybko się modeluje w porównaniu do maxa( nie wiem jak sytuacja wygląda w innym sofcie ), nie trzeba się naklikać nie wiadomo ile żeby stworzyć prosty obiekt. Oczywiście jest też fur, który w najnowszej wersji liczy się bardzo szybko. Co do exteriorów to dopiero sprawdzam na co mogę sobie pozwolić ale jest displacement, który radzi sobie całkiem nieźle, są replicatory - odpowiednik vrayowego proxy no i cały system fizycznego oświetlenia - coś na kształt vray sun/sky, także wydaje mi się, że da radę wyciągnąć całkiem niezłe obrazki. I to co pisałem wyżej, czyli modelowanie - naprawdę jak już opanujesz narzędzia to lecisz 2 razy szybciej ze wszystkim niż w maxie, a w przypadku deadline'ów ma to duży wpływ. Modo można też bardzo łatwo dopasować do swoich potrzeb - skróty, pie menu's, macra i skrypty baaardzo przyspieszają pracę. Edytowane 21 Marzec 201113 l przez żółty
Napisano 21 Marzec 201113 l ŻÓŁTY właśnie o coś takiego mi chodziło. Jestem właśnie w fazie analizy co zakupić do mojej małej firmy, którą aktualnie zakładam. Dzięki za info :)
Napisano 22 Marzec 201113 l Mortom zgłoś się do mnie po to oprogramowanie :) Dla użytkowników forum specjalny rabat mam :)