Napisano 20 Marzec 201114 l Tak jak w temacie. 1. Tworzę nowy obiekt. 2. Naciskam "Edit". 3. Następnie "Make PolyMesh3D" 4. Próbuję sculptować, ale cały czas wyskakuje błąd: To enable sculpting, please convert this 3D-Primitive to a PolyMesh3D by pressing the 'Make PolyMesh3D' button in the Tool palette. Używam ZBrusha 4. To samo mam na dwóch komputerach. ZBrush świeżo po instalacji. Krótki filmik pokazujący co dokładnie robię: http://www.speedyshare.com/files/27515948/AutoScreenRecorder_03_Mar._20_22.14.avi Jak wybieram np. człowieka z tej listy, która pojawia się na dole po włączeniu programu to sculpting działa, ale nie mogę przesuwać vertexów tak jak pod koniec filmiku.
Napisano 21 Marzec 201114 l Zerknij proszę str 64 i 65 pierwszego wątku w tym dziale czyli "kącik porad" Tam chyba jest "rozwiązanie" Twojego problemu ;] http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=22182&page=64
Napisano 21 Marzec 201114 l Autor Dzięki za odpowiedź. Będę musiał pewnie przejść na starszą wersję, 2.0 działa. Kupiłbym program, ale nawet nie wiem czy mi się przyda, a 2,5 tyś. to nie kwota, którą może przeznaczyć na byle zachciankę. :) Dopiero zaczynam przygodę z 3D i jeszcze nie wiem czy coś mi z tego wyjdzie.
Napisano 21 Marzec 201114 l Dzięki za odpowiedź. Będę musiał pewnie przejść na starszą wersję, 2.0 działa. Kupiłbym program, ale nawet nie wiem czy mi się przyda, a 2,5 tyś. to nie kwota, którą może przeznaczyć na byle zachciankę. :) Dopiero zaczynam przygodę z 3D i jeszcze nie wiem czy coś mi z tego wyjdzie. Jest Zbrush 4 trial , działanie na starszej wersji mija się z celem .
Napisano 21 Marzec 201114 l tym bardziej, że zbrush 2.0 a 4.0 to spora różnica i mógłbyś nie docenić pewnych wartości najnowszego softu :)
Napisano 21 Marzec 201114 l Autor Jest Zbrush 4 trial , działanie na starszej wersji mija się z celem . Wiem, ale znam swoje umiejętności i niestety będę potrzebował trochę więcej czasu na zapoznanie się z tym czy będę potrafił coś z tym programie zrobić. tym bardziej, że zbrush 2.0 a 4.0 to spora różnica i mógłbyś nie docenić pewnych wartości najnowszego softu Zdaję sobie z tego sprawę, ale na razie wystarczy mi starsza wersja. Uczę się z wideotutoriali KLICEK'a jak je skończę i będzie mi coś wychodzić, to przejdę na 4