Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Postanowiłem podzielić się z Wami moją pracą: salonem. Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś komentarze. Mile widziane rady, co zmienić, itd.

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

te wiszące lampy się chyba niepotrzebnie świecą tak samo jak te nascienne , jakoś to razi po oczach, jako tła używałes hdri ??ten dywan tez cos jest z nim nie tak podobnie jak u mnie na rendach jakby biala kartka byla wsunieta poprostu ;) generalnie fajnie mi sie podoba ;))

Napisano (edytowane)

tak dywanik pójdzie do wymiany, nawet go tu miało nie być ale za późno zauważyłem że go nie usunąłem :). Co do lamp to zobaczę jak będzie z wyłączonymi. Co do tła to chodzi o widok z okna czy vray environment ? Góry za oknem to vraylightmtl z bitmapą, a vray environmenta nie ma ;)

zrobiłem też render nocny:

Edytowane przez bulwa11
Napisano

mam pare przemyśleń , ale nie jestem mistrzem w tej dziedzinie więc nie chce Cie zmylic czasem ;)) dziwna poświata pojawila sie pod wypoczynkiem , to tak troche razi , i jakby szum za duzy , ale mowie poczekaj na rady od profesjonalistów;))

Napisano

Jeśli chodzi o render nocny, to moim zdaniem na pewno do dopracowania jest materiał lamp wiszących z sufitu. Takie totalnie białe wyszły bardzo płasko i zwyczajnie razi to po oczach. Może spróbuj wymodelować jakąś żarówkę i zamknij to w szklanym kloszu?

Do tego troszeczkę za duży szum na stoliku.

Co do modelowania to zrobiłbym jeszcze jakąś listwę łączącą ściany z parkietem, bo teraz wygląda to trochę sztucznie.

A tak z przemyśleń praktycznych, to dałbym poduchy na kanapie i fotelach trochę pod kątem bo tak to strasznie niewygodnie musiałoby się siedzieć :P

Do tego jeszcze AO :)

Pozdrawiam i keep going ;)

Napisano

dzięki za rady :)

Co do renderu nocnego, to rzeczywiście jakoś szczególnie go nie przygotowywałem więc jest przy nim sporo do poprawy. Spróbuje z tym AO zrenderować salonik

Napisano

Też nie jestem specjalistą i też się wciąż uczę. Napiszę jednak co mnie razi:

coś z proporcjami między stolikiem a zestawem kanapa/fotele. Pejzaż za oknem - wygląda jak płaski obrazek. Może przepal go trochę. Czym świeciłeś scenę?