Napisano 23 Marzec 201114 l Witam wszystkich. Postanowiłem podzielić się z Wami moją pracą: salonem. Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś komentarze. Mile widziane rady, co zmienić, itd.
Napisano 23 Marzec 201114 l te wiszące lampy się chyba niepotrzebnie świecą tak samo jak te nascienne , jakoś to razi po oczach, jako tła używałes hdri ??ten dywan tez cos jest z nim nie tak podobnie jak u mnie na rendach jakby biala kartka byla wsunieta poprostu ;) generalnie fajnie mi sie podoba ;))
Napisano 23 Marzec 201114 l Autor tak dywanik pójdzie do wymiany, nawet go tu miało nie być ale za późno zauważyłem że go nie usunąłem :). Co do lamp to zobaczę jak będzie z wyłączonymi. Co do tła to chodzi o widok z okna czy vray environment ? Góry za oknem to vraylightmtl z bitmapą, a vray environmenta nie ma ;) zrobiłem też render nocny: Edytowane 23 Marzec 201114 l przez bulwa11
Napisano 23 Marzec 201114 l mam pare przemyśleń , ale nie jestem mistrzem w tej dziedzinie więc nie chce Cie zmylic czasem ;)) dziwna poświata pojawila sie pod wypoczynkiem , to tak troche razi , i jakby szum za duzy , ale mowie poczekaj na rady od profesjonalistów;))
Napisano 23 Marzec 201114 l Jeśli chodzi o render nocny, to moim zdaniem na pewno do dopracowania jest materiał lamp wiszących z sufitu. Takie totalnie białe wyszły bardzo płasko i zwyczajnie razi to po oczach. Może spróbuj wymodelować jakąś żarówkę i zamknij to w szklanym kloszu? Do tego troszeczkę za duży szum na stoliku. Co do modelowania to zrobiłbym jeszcze jakąś listwę łączącą ściany z parkietem, bo teraz wygląda to trochę sztucznie. A tak z przemyśleń praktycznych, to dałbym poduchy na kanapie i fotelach trochę pod kątem bo tak to strasznie niewygodnie musiałoby się siedzieć :P Do tego jeszcze AO :) Pozdrawiam i keep going ;)
Napisano 23 Marzec 201114 l jesli uczysz sie robienia wizek to po pierwsze zamiast samemu projektowac wnetrze znajdz jakas referencje i proboj ja odwzorowac.
Napisano 23 Marzec 201114 l AO - Ambient Occlusion. Radzę poszukać na YouTubie tutoriali jak to poprawnie wykonać :)
Napisano 24 Marzec 201114 l Autor dzięki za rady :) Co do renderu nocnego, to rzeczywiście jakoś szczególnie go nie przygotowywałem więc jest przy nim sporo do poprawy. Spróbuje z tym AO zrenderować salonik
Napisano 25 Marzec 201114 l Też nie jestem specjalistą i też się wciąż uczę. Napiszę jednak co mnie razi: coś z proporcjami między stolikiem a zestawem kanapa/fotele. Pejzaż za oknem - wygląda jak płaski obrazek. Może przepal go trochę. Czym świeciłeś scenę?
Napisano 25 Marzec 201114 l Autor scena oświetlona jest vray sun'em, vray ies'ami i zwykłymi vray lights. tło rzeczywiście można przypalić trochę :)