n-pigeon Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 (edytowane) EDIT Finiszed pełny rozmiar tutaj http://fc00.deviantart.net/fs71/f/2011/091/3/9/ripper2501_concept_art_by_n_pigeon-d3cx0j2.png Ripper2501 No więc, chce zrobić coś kojarzącego się z kostuchą ;) ma być agresywnie i mrocznie :D Na razie thumby dla dalszej inspiracji. Już wybrałem 4 + inspiracje 1,2,3, ale jestem ciekaw, który najbardziej podoba się wam :) Edytowane 1 Kwiecień 2011 przez n-pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Osobiście 4ka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hell_boy Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Moim zdaniem zdecydowanie 4, chociaż 1 i 3 też są ciekawe. (w 3 podoba mi się ta niesymetryczność) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 25 Marzec 2011 Autor Share Napisano 25 Marzec 2011 teraz szkice, no na razie jeden, po pracy zrobię następne. Próba wyciśnięcia czegoś bezpośrednio z thumba :) nie podoba mi się jak, no właśnie :) Będzie trzeba nad nim trochę przysiąść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 25 Marzec 2011 Share Napisano 25 Marzec 2011 Walor bardzo fajnie rozpracowany no ale chyba działasz dalej w tej samej rozdzielczości, rozumiem że jeszcze to zmienisz z myślą o detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 25 Marzec 2011 Share Napisano 25 Marzec 2011 Za dużo mydełka się zrobiło, pojawiły się drastyczne cienie (niemalże biel obok czerni). Proponuje wziąć kilka walorków (np po modniereillowemu 5 :P bez ~czerni i ~bieli) i przy pomocy tego wyciosać (czyli mocne krawędzie gdzie trzeba, z mocnym zarysowaniem różnic pomiędzy światłem a cieniem) piękne bryłki tworzące robocika, dopiero wtedy dłubać detale, fakturki i skrajne tony/walory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 26 Marzec 2011 Autor Share Napisano 26 Marzec 2011 Walor bardzo fajnie rozpracowany no ale chyba działasz dalej w tej samej rozdzielczości, rozumiem że jeszcze to zmienisz z myślą o detalu. dzięki za komentarz :) jaki tam detal :D chciałem tylko zobaczyć jak będzie wyglądał tak na oko po skończeniu, dlatego nie zmniejszyłem rozdzielczości to taki 15 min over :) i jak już napisałem idzie do śmieci Za dużo mydełka się zrobiło, pojawiły się drastyczne cienie (niemalże biel obok czerni). Proponuje wziąć kilka walorków (np po modniereillowemu 5 :P bez ~czerni i ~bieli) i przy pomocy tego wyciosać (czyli mocne krawędzie gdzie trzeba, z mocnym zarysowaniem różnic pomiędzy światłem a cieniem) piękne bryłki tworzące robocika, dopiero wtedy dłubać detale, fakturki i skrajne tony/walory :) O prrr, hehe dzięki za komenta :* To z czernią i bielą to bzdura :) czystej czerni i tak nie da się uzyskać na monitorze. obczaj węglowy proszek i zobacz jak bardzo jest czarny :D a to i tak nie jest czerń doskonała, natomiast 100% biel występuje w naturze, spójrz w słońce :), tutaj silne światło odbija się od chromu, a czarna matowa guma pochłania bardzo mocno światło, ale nie martw się, porzuciłem chrom :) po za tym i tak nie ma tam 100% bieli czerni, choć są wysoko. 5 walorów tam jest przyjrzyj się ;) Upek Jak już napisałem styl tego bota mi się bardzo nie podoba zbyt neo evo. Poprawiłem thumba i postanowiłem naszkicować szybko w tym stylu tors i głowę, przy okazji popracowałem trochę nad ich konstrukcją, UWAGA to wciąż WIP w końcu to bitwa concept artu :P na finalny ładny obrazeczek przyjdzie pora. (powinny być 2 obrazki) Teraz idę spać jutro w nocy/rano opracuje stopy i ramiona, mam ciekawy pomysł związany z stopami, wynikający z tego że na szkicu umieściłem mu silnik odrzutowy. Nie tyle służący do latania lecz jako przyspieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Spoko, pisałem licencjat z fenomenologii koloru :P Pisałem o wrażeniach, nie o tym co tam rzeczywiście jest, bo takie pisanie i tak tworzy ciągłe problemy aż do rozważania co to znaczy, że coś jest:P (słońce wydaje się białe, ale takie nie jest :D nasze oko je takim odbiera łącząc składowe barwy :P więc zarazem jest [w naszym oku] i nie jest [z fizycznego punktu widzenia] białe ;) "idealną" czerń w fizyce też uzyskuje się sztucznie i raczej umownie ;) )... a wracając, ja jedynie zwróciłem uwagę na za duże różnice walorowe, które sprawiają, że jedna część jawi mi się białą, a druga czarną lub też za białą i za czarną :P Nie widziałem, ze coś ma być ciemną gumą a obok tego jakiś metal, dla mnie nie było to tak czytelne :P Walorów na pewno tam jest 5 i więcej, nie o to chodziło :P a o to, żebyś to sobie podzielił na konkretne bryły. Mniejsza o to z resztą. Każdy ma swoją głowę i swój sposób zabawy w malowanie :) Ten nowy zdecydowanie fajniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 27 Marzec 2011 Autor Share Napisano 27 Marzec 2011 kolejny wip, szkice mechanizmu nogi i stopy, nie podobała mi się (#1), więc zrobiłem oversketch na thumbie i narysowałem ją od nowa (#2) robi się bardzo... skomplikowanie... będę musiał przenieść się trochę z tym do 3D i popracować nad mechanizmem i formą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 29 Marzec 2011 Autor Share Napisano 29 Marzec 2011 Długo nie aktualizowałem ponieważ postanowiłem popracować nad moimi beznadziejnymi umiejętnościami luajnArtłowania : þ Tak wzorowałem się na Fengu, zrobiłem nawet klona jego ink brusha z Paintera, w nowym niesamowitym brush enginie Gimpa :] Fajnie się tym cackiem rysuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 jakoś mi się z evangelionem kojarzy :) Po co mu takie wielkie uchwyty po bokach nóg? Wszystko ma ostre krawędzie a tu taka rączka jak z autobusu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 30 Marzec 2011 Autor Share Napisano 30 Marzec 2011 (edytowane) jakoś mi się z evangelionem kojarzy :) Po co mu takie wielkie uchwyty po bokach nóg? Wszystko ma ostre krawędzie a tu taka rączka jak z autobusu. no przez neo evo wszytko co garbate i obleśne kojarzy mi się tak samo :) hehe Czymś trzeba zabić tą monotonnie :D pewnie do mocowania jakiegoś dodatkowego ustrojstwa, ale tak sobie myślę nad ich usunięciem :x albo przerobieniem hmm zobaczy się. apdejt niestety tylko godzinka przed pracą przy śniadaniu... znowu... muszę znaleźć inną robotę xD projekt prawej łapki, ma w środku kaaaraaabin :O hehe. prawa nie ma tego wielkiego naramiennika, który jest przeciwwagą :þ dla ramienia z karabinem. PS Obróciłem obrazek dlatego prawa jest lewą :P Edytowane 30 Marzec 2011 przez n-pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 (edytowane) Ok gotowy line art, z szybkim wypukleniem ala Feng. Po pracy podmaluje :B Edytowane 31 Marzec 2011 przez n-pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Uwaga !! Uwaga !! Przypominam, iż dziś kończymy :), macie czas na ukończenie prac do jutra, do godz. 10.00. Później podpinamy sondę. Powodzenia. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 a jakieś bronie ma czy to bokser?;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 (edytowane) Heh niestety wczoraj troche mi się przysneło w teczce dorobię + dodatkowe rysunki silnika i mechanizmy stopy dla animacji :) pisze z koma : p EDIT aha i miniaturka : d http://img202.imageshack.us/img202/1138/conceptminiaturka.jpg Edytowane 1 Kwiecień 2011 przez n-pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi