R&R Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Cześć! Obserwuję forum od dłuższego czasu, to świetna kopalnia inspiracji oraz przydatnych informacji, wiele prac które tutaj zobaczyłem zrobiło na mnie ogromne wrażenie i przewróciło wszystko co mi się "wydawało"...i wiem że jeszcze nie raz tak będzie! Wróciłem do rysowania/malowania po sporej przerwie, można więc uznać że startuję prawie od początku ;) Dzięki za wyrozumiałość, nie szczędźcie krytyki! R.
olaf Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 mnogosc wyrazow twarzy jak u clinta eastwooda ;)
R&R Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 Heh spoko, clint robi robote. Nad mimika muszę jeszcze popracować. A na razie kilka szkiców: A4, marker, ołówek A4, długopis, akryl B2, gazeta, akryl, taśma malarska (+flash od aparatu :) Pozdrawiam!
Paweł Kaczmarczyk Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Te digitalowe całkiem fajne, pierwszy najlepszy, tylko nie wiem ile w nim fotki a ile malarstwa. ;]
R&R Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 jest najbardziej skończony z digitali i najwięcej czasu w niego zainwestowałem. Najpierw był szkic na bazie briefu, później dobranie odpowiednich zdjęć przedstawiających różne rzeczy oraz tekstur, na koniec scenę która była przedstawiona za dnia, przerobiłem na nocny garaż za pomocą kilku kolorów i blędingopszjon, tak to było. Staram się więcej robić z natury ale leń mnie czasem przerasta... pozdr!
R&R Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 No to wrzucam nowy sort. Mam nadzieję że z czasem uda mi się choć liznąć techniki ludzi którzy są na tym forum, ale puki co oglądam cierpliwie i coś tam bazgrole... Cwiczonko z referki: Batman: ...i Robin: itd: Mały step up z wikinga, mam problem z kolorowaniem linearnych rysunków, albo walor cz-b którego nie umiem zakolorować albo mizerne efekty kolorowania jak poniżej, może ktoś zna jakieś ciekawe techniki kolorowania na cz-b walorze? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi! Pozdrawiam!
emmilius Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Za dużo "mydła" w digitalach. Odpuść miękkie pędzle.
Rekomendowane odpowiedzi