Jump to content

Zestaw PC : 15 000 zł

Nikes

Recommended Posts

Witam was koledzy i koleżanki.

Mam ważną sprawę. Wręcz pilną.

Firma w której pracuje chce abym wybrał sobie sprzęt do 15 tysięcy wliczając do tego również oprogramowanie które będzie mi potrzebne. Np Photoshop, flash, coś do wektorowej grafiki.

Chodzi o komputer, tablet, myszka, monitor.

I BARZDZO WAŻNA SPRAWA:

KOMPUTER MUSI BYĆ MARKOWY. Więc nie wchodzi w grę kupowanie go na części i składanie.

Szef zaproponował takie zestawienie:

http://allegro.pl/hp-z200-xeon-x3470...4.html#gallery

http://allegro.pl/tablet-wacom-intuo...533145386.html

+ dwa monitory http://allegro.pl/eizo-s2243w-s2243w...549500064.html

Mogę wybrać nawet maca pc albo nawet laptopa, wszystko zależy ode mnie co potrzebuje.

Ogólnie zajmuje się web designem ale nie ukrywam, ,że komputer przyda się w przyszłości do grafiki 3d. Pomóżcie.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Oprogramowanie wyjdzie mnie 7202zł - wliczyłem cene tabletu.

Do tego cena komputera i zostaje mi 3 tysiące na 2 monitory.

Pomoże mi ktoś dobrać ? 1 monitor żeby był lepszej jakości, na którym bede pracować , projektowac itd, a drugi do tych mniej wazniejszych rzeczy.

Edited by Nikes

I tak jak chcesz pracować na dwóch to musisz się przygotować na to że będzie szeroko :). Ja mam na biurku 3 monitory, każdy z innej bajki: 16:10, 16:9 (w portrecie) i 4:3 :) Ale każdy ma inne zadanie, głównie pracuje pod visual studio i tam ładnie rozkłada się obszar roboczy na kilka ekranów (i np jak mam odpaloną aplikację na tym 4:3 małym monitorze w fullscreenie, to na pozostałych mam źródła, debug, dokumentację)

16:10 poleciłbym, chyba ze kupisz jeden z pivotem, to pod flasha (kod) czy jakies html'e moze być całkiem przydatne. Jak czesto koszystasz z tutoriali albo czegos z sieci to szkoda kasy na pivot ale do flasha 2monitory muszą być niestety, w ilustratorze czy photoshopie juz nie tak bardzo, zalezy jaki pakiet kupiłeś. polecam production premium z photoshopem XTD ew. design premium.

Co do oprogramowania:

Adobe Design Premium CS5 PL za - 5988 zł

i sprzęt :

Komputer HP Z200 za - 4849 zł

Wacom Intuos 4 M - 1214 zł

daje nam to 12051 zł

A więc zostaje mi 2949 zł.

Szef koniecznie chce załatwić mi dwa monitory EIZO S2243W S2243WFS-BK 1920x1200 PVA

Wyjdzie trochę poza 15 tysięcy ale chyba jest na to zdecydowany.

Taki EIZO będzie ok? Czy może jednak zmieszczę się w 3 tysiącach na 2 monitory równie dobre?