Kubajaniak Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Hej wszystkim. Brat poprosił mnie, żebym zrobił mu wizke pokoju, więc na chwile odstawiłem samochód. Mam pewien problem i pewnie później będzie ich więcej, więc założyłem tego wipa. Do rzeczy. Zrobiłem sobie trochę mebli i chciałem zrobić jakieś próbne rendery, problem jest taki, że w pokoju ściany są zielone i kiedy nadam im taki kolor, to wszystko się robi zielone :/ Używam Vray'a 1.50.SP4 Materiały robię ze standardowego VRayMtl. Można przestawić jakiś parametr, albo coś, żeby kolor tego materiału oddziaływał w mniejszym stopniu na resztę rzeczy? Oglądałem różne tutoriale, ale wszystkie były o ustawianiu światła, a o tworzeniu materiałów nic nie było :/ Poniżej dwa rendery. Pierwszy z białymi ścianami, a drugi z zielonymi. Jeśli trzeba wstawię screeny z ustawieniami, tylko napiszcie które zakładki są potrzebne. Jako oświetlenia używam TargetDirect jako słońce i VRayLight zaraz za oknem jako dodatkowe oświetlenie. Z góry dzięki za podpowiedzi.
ciastuch Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Zmodyfikuj Vray mlt i zamiast niego daj vray override mlt, z zachowaniem materiału bazowego (tego sielonego), potem w GI zakładce ustaw standardowy vray mlt i powinno pomóc. :) 1
Kubajaniak Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Pomogło, dzięki wielkie za odpowiedź. Niedawno zacząłem przygodę z VRay'em, więc jeszcze nie ogarniam sporo rzeczy.
Recommended Posts