Napisano 13 Kwiecień 201113 l witam szanowne grono po dlugiej przrwie.praca spalona plyta glowna itp. postanowilem zrobic wizke pokoju, i mam takie pytanie, co sie dzieje pod kolumnami i wieza ?(renderuje w mentalu) takie dziwne odblaski, prosze tez o porady i komentarze odnosnie sceny. pozdrawiam :)
Napisano 13 Kwiecień 201113 l A jak Twoje postanowienia z poprzedniego wątku? Miałeś robić tutoriale aż w końcu zacznie wychodzić ;) A w końcu będzie wychodzić. Jeżeli chodzi o to co jest tutaj to jest wszystko do poprawy... Na mentalu się nie znam więc nie wiem skąd te plamy.
Napisano 13 Kwiecień 201113 l nie mam pojęcia jaki efekt chcesz osiągnąć ale wywal to w diabły i odwzoruj coś co istnieje naprawdę: http://2.bp.blogspot.com/_epdWXzk9O5w/TBM5OVU7zpI/AAAAAAAAAMg/TfXE4pmqgWw/s1600/philips-21-9-cinemascope-lcd-tv-living-room.jpg bo, bez urazy, ale z wyobraźni to słabo Ci wychodzi. Do wymiany absolutnie wszystko: począwszy od modeli a skończywszy na shaderach, światłach i samym renderze.
Napisano 13 Kwiecień 201113 l nikt nie pomoze? niestety tak jak Tweety napisal, do wymiany jest wszystko, wiec nie ma za bardzo sensu pomagac przy tej scenie.
Napisano 14 Kwiecień 201113 l Autor tak na marginesie. tutki robie a i owszem :) tylko ze tyeraz po tej przerwie chcialem zrobic sobie cos innego :) i nie mialem zamiaru wstawiac tego na forum tylko te dziwne odblaski mnie zaciekawily i chcialem sie poradzic :)