panek1989 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 witam szanowne grono po dlugiej przrwie.praca spalona plyta glowna itp. postanowilem zrobic wizke pokoju, i mam takie pytanie, co sie dzieje pod kolumnami i wieza ?(renderuje w mentalu) takie dziwne odblaski, prosze tez o porady i komentarze odnosnie sceny. pozdrawiam :)
fletcher Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 A jak Twoje postanowienia z poprzedniego wątku? Miałeś robić tutoriale aż w końcu zacznie wychodzić ;) A w końcu będzie wychodzić. Jeżeli chodzi o to co jest tutaj to jest wszystko do poprawy... Na mentalu się nie znam więc nie wiem skąd te plamy.
tweety Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 nie mam pojęcia jaki efekt chcesz osiągnąć ale wywal to w diabły i odwzoruj coś co istnieje naprawdę: http://2.bp.blogspot.com/_epdWXzk9O5w/TBM5OVU7zpI/AAAAAAAAAMg/TfXE4pmqgWw/s1600/philips-21-9-cinemascope-lcd-tv-living-room.jpg bo, bez urazy, ale z wyobraźni to słabo Ci wychodzi. Do wymiany absolutnie wszystko: począwszy od modeli a skończywszy na shaderach, światłach i samym renderze.
mirach Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 nikt nie pomoze? niestety tak jak Tweety napisal, do wymiany jest wszystko, wiec nie ma za bardzo sensu pomagac przy tej scenie.
panek1989 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 tak na marginesie. tutki robie a i owszem :) tylko ze tyeraz po tej przerwie chcialem zrobic sobie cos innego :) i nie mialem zamiaru wstawiac tego na forum tylko te dziwne odblaski mnie zaciekawily i chcialem sie poradzic :)
Rozpustelnik Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Na moje oko to gigantyczne wartości natężenia światła / skala sceny.
Recommended Posts